Nautnes om «hjemkomsten»: – Det er klart dette blir spesielt

Emilie Nautnes (20) var i landslagstroppen for Norge i VM i sommer, men fikk ikke spilletid. Søndag kommer hun til sin gamle hjemmebane i spissen for et gulljaktende LSK. – Kampformen er på vei, advarer den gamle Arna-Bjørnar-spissen. Foto: NTB scanpix

Emilie Nautnes (20) var i landslagstroppen for Norge i VM i sommer, men fikk ikke spilletid. Søndag kommer hun til sin gamle hjemmebane i spissen for et gulljaktende LSK. – Kampformen er på vei, advarer den gamle Arna-Bjørnar-spissen. Foto: NTB scanpix Foto:

– Det var kjipt å være enda en som stakk, men jeg måtte tenke på min egen karriere, sier Emilie Nautnes, som kommer «hjem» til Arna som LSK-spiller på søndag.

DEL

– Jeg tror det blir artig, men det blir jo rart også, sier Emilie Nautnes (20) om å skulle møte gamle lagvenninner på sin gamle hjemmebane søndag.

– Jeg var i Arna-Bjørnar i fire år, det er lang tid. Så det er klart dette blir spesielt, fortsetter landslagsspissen.

Hun kom til talentfabrikken i Arna rett fra fullført ungdomsskole hjemme i Aukra. Og i Arna-Bjørnar fortsatte hun som hun har gjort hele sitt unge liv; med å score mål.

Bakgrunn: Nautnes skrev under for LSK – nå blir det intens spissjakt i Arna

Og så reiste enda en

Kontrakten med arnabuene gikk ut i sommer, og som en del av den norske landslagstroppen var det klart allerede i vår at hun ville ta steget videre.

Men det var ikke bare lett å reise, siden Arna-Bjørnar ble robbet for halve laget av Sandviken i vinter. Hele fem spillere reiste gjennom et par tunneler og endte på Stemmemyren.

– Det var kjipt å være enda en som stakk, men jeg måtte tenke på min egen karriere, sier Emilie Nautnes, som altså valgte gullgrossisten LSK. Der tegnet hun toårskontrakt.

– Jeg håper å ta enda et steg videre når jeg reiser herfra, sier 20-åringen, som allerede i sommer hadde interessenter fra utlandet.

– Håper de holder seg

Men det ble altså Lillestrøm, og selv om hun vil føle det rart å entre sin gamle hjemmebane i «feil» drakt, har hun ikke akkurat tenkt å hjelpe gamleklubben i deres kamp mot nedrykk.

– På ingen måte. Når kampen starter er det full gass! Men jeg følger jo med på dem, og håper virkelig at de holder seg, understreker hun.

LSK har ikke råd til slakke på gassen om de har tenkt å hente hjem sitt sjette strake seriegull. For ett poeng bak jager Sandviken, rett nok med en kamp mer spilt. Klepp ligger fire poeng bak, etter å ha slått LSK i den første runden etter VM-pausen.

Nautnes fikk ikke spilletid i Norges VM-eventyr i Frankrike. Hun ble heller ikke spilleklar til LSK sine kvalikkamper til Mesterligaen i starten av august, for da overgangsvinduet åpnet og hun formelt ble LSK-spiller 1. august, var det én dag etter innmeldingsfristen til UEFA!

– Kjedelig, men jeg har trent godt i hele sommer, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Tross sin unge alder ble Emilie Nautnes fort en «hit» i Arna etter overgangen fra Fortuna Ålesund i 2015

Tross sin unge alder ble Emilie Nautnes fort en «hit» i Arna etter overgangen fra Fortuna Ålesund i 2015 Foto:

Scoret to onsdag

Nautnes kom inn ved pause i første høstkamp i serien, tapet mot Klepp. Hun åpnet poengkontoen med målgivende i sin første kamp fra start, mot Vålerenga sist helg. Og ikke minst så scoret hun to da LSK vant sin kvartfinale i cupen med 3–1 over Kolbotn onsdag.

– Selv om jeg som sagt har bak meg en sommer med god trening, er det jo noe annet med kampform. Men den er på vei nå, advarer hun.

Kampen ser du på BA.no klokken 15.00 søndag.


Artikkeltags