Gå til sidens hovedinnhold

Trenerlegende og far til tidligere Brann-trener har gått bort

Artikkelen er over 3 år gammel

Terje Skarsfjord, far av tidligere Brann-trener Rune Skarsfjord, har gått bort. Han sovnet stille inn mandag, og ble 75 år.

Terje Skarsfjord var fra Narvik, og var en kjent fotballtrener i Norge.

Skarsfjord trente TIL i flere perioder. I 1996 ledet han klubben til et av sine to cupmesterskap i historien, da TIL slo Bodø/Glimt 2-1 i en dramatisk finale.

Han ga seg etter 1996-sesongen, men returnerte til TIL foran 1999, og ledet laget frem til han trakk seg på høsten 2001.

Skarsfjord returnerte som hovedtrener i TIL sommeren 2003, da TIL slet i bunnen av tabellen.

Skarsfjord ledet TIL til trygg plass, i en av de mest dramatiske avslutningene, der TIL berget plassen på overtid, med å slå seriemester Rosenborg borte på Lerkendal i siste serierunde.

Han takket nei til å fortsette som trener for TIL etter det.

Skarsfjord spilte aktivt fotball for Mjølner og Kvik/Trondheim på 1960- og 70-tallet, før han startet trenerkarrieren i Narvik, der han trente Mjølner i mange år, i tillegg til å ha ledet Hødd på begynnelsen av 1980-tallet.

Skarsfjord var utdannet adjunkt, og hadde i årrekker sentrale verv i Norges Fotballforbund, spesielt rundt fotballtrenerutdanning, der han også har vært med på å forfatte fagbøker innenfor spillerutvikling.

Terje Skarsfjord etterlater seg kone, sønnen Rune Skarsfjord, datter og fire barnebarn.

Rune Skarsfjord tok over som Brann-trener mai 2009, da Steinar Nilsen ble sparket. Nordlendingen var ferdig i Brann november 2013 etter en presumptitvt svak sesong, der rødtrøyene endte på 8. plass.

Kommentarer til denne saken