Bergensk «nøkkel» for å slå Frankrike

Vilde Bøe Risa (t.v.) blir helt sentral for Norge onsdag kveld, det samme blir forhåpentligvis Norge offensive ess Caroline Graham Hansen. Her er de to på trening tirsdag.

Vilde Bøe Risa (t.v.) blir helt sentral for Norge onsdag kveld, det samme blir forhåpentligvis Norge offensive ess Caroline Graham Hansen. Her er de to på trening tirsdag. Foto:

Skal Norge få noe ut av storkampen mot Frankrike onsdag kveld, blir midtbanen nøkkelen. Den skal Vilde Bøe Risa (23) styre.

DEL

NICE: Norge er godt forberedt. Ikke på tilskuerkoket, det har langt ifra alle på det norske landslaget opplevd før, men på Frankrike.

For trener Martin Sjögren har fulgt «Les Bleues» i lang tid. Forsvarsverket mot den franske armada består ikke bare av bergenserne Maren Mjelde og Kristine Minde i backrekken, men også Bøe Risa som en general på midten!

– Vi må styre det

For Frankrike liker å ha ball. Og når de mister den, presser de høyt for å gjenvinne fort. Norge bør ikke bli løpende uten ball i evigheter, og de må dermed blande kontringsstyrken med evnen til å holde på den hver gang sjansen byr seg.

– Nøkkelen blir å vite når man skal gå og når man skal roe ned. Så blir det mye løping defensivt. Men vi som er i midten må styre det, tror Sverige-proffen Bøe Risa.

Som liker nettopp det: Å kontrollere kampen, å være en spillmaestro.

– Det passer meg veldig bra, ja, gliser hun.

Må forbi presset

Kristine Minde skal forhåpentligvis også få mer hjelp på sin back enn mot Nigeria. Men hun vil likvel at Guro Reiten skal fokusere på det offensive.

– Alle vet det blir bra trykk i morgen. Jeg tror det blir helt magisk. Det er en atmosfære vi ikke får oppleve ofte, men når man er utpå banen og får satt den første taklingen, tenker man ikke så mye på det, sier hun om kveldens kamp.

– De vil jobbe høyt i banen og vinne ballen der. Kommer vi forbi, kommer til vi å skape sjanser, mener trener Sjögren.

Artikkeltags