Selvmål sikret norsk seier

Et selvmål etter 71 minutter sikret seier for Norge over Nord-Irland. Foto: NTB scanpix

Et selvmål etter 71 minutter sikret seier for Norge over Nord-Irland. Foto: NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norge avsluttet VM-kvalifiseringen med å vinne 1-0 hjemme mot Nord-Irland. Et selvmål i 2. omgang avgjorde kampen.

DEL

Norge fulgte opp 8-0-seieren i San Marino med en vel så sterk prestasjon mot en betydelig sterkere motstander, som allerede hadde sikret 2.-plassen i gruppen bak Tyskland.

– Det ble som forventet. En tett kamp, og jeg synes vi gjør det bra. De får noen sjanser på slutten, men ellers kontrollerer vi det bra. Vi ligger som vi skal gjøre. Jeg vet ikke hva man vil se av fotball, men for meg var det en bra fotballkamp, sier Lars Lagerbäck.

Nord-Irland hadde i VM-kvalifiseringen spilt 700 minutter mot Tsjekkia, Aserbajdsjan, San Marino og Norge uten å slippe inn mål da Stefan Johansen i det 71. minutt ble spilt frem på venstresiden og la inn nesten fra dødlinjen. Ballen gikk over keeper Michael McGovern, og i forsøket på å klarere sparket Brunt den i nettaket.

En sterk gjenvinning av Alexander Sørloth banet vei for det avgjørende angrepet. Det var mye vilje i det norske laget, som med seieren sikret 4.-plassen i gruppen og klatret til 2. seedingsnivå i C-divisjonen når gruppespillet i den nye nasjonsligaen skal trekkes i januar.

Nord-Irland kom til noen sjanser i sluttminuttene, men Norge hadde vel så gode muligheter til å ta en større seier, og hadde blant annet to annullerte mål. På overtid fikk Norge annullert en scoring for offside, men ballen kom helt tydelig fra en motspiller.

– Der ble vi snytt for 2-0. Garantert, mente ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Nord-Irland ble klar for toeromspill en snau time før avspark på Ullevaal, og det påvirket nok måten laget fremsto.

Kampfakta

Norge – Nord-Irland 1-0 (0-0)

Ullevaal, 10.244 tilskuere. Dommer: Sergej Bojko, Ukraina. Gult kort: Chris Brunt (87).

Mål: 1-0: Chris Brunt (selvmål 71).

Norge (4-4-2): Ørjan H. Nyland – Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Birger Meling – Mohamed Elyounoussi (Tarik Elyounoussi fra 71.), Markus Henriksen (Ole Selnæs fra 83.), Sander Berge, Stefan Johansen (Martin Linnes fra 87.) – Alexander Sørloth, Alexander Søderlund.

Nord-Irland (4-5-1): Michael McGovern – Conor McLaughlin, Gareth McAuley, Jonny Evans, Chris Brunt – Josh Magennis, Corry Evans (Shane Ferguson fra 79.), Oliver Norwoood (George Saville fra 46.), Steven Davis, Stuart Dallas – Conor Washington (Kyle Lafferty fra 69.).

Artikkeltags