Her er helserådene til deg som skal på Voss Cup

Tusenvis av barn og unge skal spille fotballturnering på Voss i helgen. Det er liten grunn til å være bekymret for smitte eller sykdom, sier kommuneoverlege Eystein Hauge.

Tusenvis av barn og unge skal spille fotballturnering på Voss i helgen. Det er liten grunn til å være bekymret for smitte eller sykdom, sier kommuneoverlege Eystein Hauge. Foto:

Arrangøren kommer med tre råd til spillerne på Voss Cup.

DEL

Tusenvis av spillere, trenere og ledere finner veien til Voss Cup fra fredag til søndag denne uken.

Forrige helg ble over 50 spillere fra 8 til 14 år sendt hjem fra en håndballturnering på Stord med symptomer på smitten som har ført til mange syke askøyværinger den siste tiden.

Nå tar arrangøren på Voss Cup forholdsregler for å unngå at det samme skjer på deres turnering.

Tre råd til deltakerne

Arrangøren har lagt ut tre råd til alle som skal på fotballturneringen denne helgen.

  • Ha god håndhygiene og vask hendene skikkelig.
  • Drikk kun av din egen flaske. Ikke del flaske med andre.
  • Ikke delta hvis spilleren er syk før Voss Cup. Arrangøren refunderer deltakerkort som ikke blir benyttet.

Ifølge Eystein Hauge, kommuneoverlege i Voss, er det ingen grunn til bekymring.

- Det er veldig fint at du tar kontakt og skriver om dette. Noe av det viktigste media kan hjelpe til med er å ta ned bekymringen. De bakteriene som er påvist på Askøy er noe som for alle praktiske formål smitter fordi enkeltpersoner tar inn skittent vann, forurenset mat eller slike ting, sier Hauge, som mener det er flere «lavrisiko-hendelser» som skal inntreffe på rad for at smitten i det hele tatt skal bli et problem under Voss Cup.

- Jeg vil si at folk bare må senke skuldrene. Det er det enkle svaret. Legevakten og sykehuset på Voss vet om situasjonen, men forventer ikke noen dramatikk rundt dette. Drikkevannet på Voss er tipp-topp.

Må være friske i to dager

Askøy FK har hatt mange syke spillere den siste tiden, og kommer til Voss med omtrent 300 personer.

Klubben har rådført seg med smittevernkontoret på Askøy og gjennomfører flere forholdsregler før de drar på Voss cup. Blant annet skal alle være sykdomsfrie i 48 timer før avreise, de reiser hjem umiddelbart hvis noen føler ubehag og de er ekstra nøye med hygienen.

- Vi tar alle forholdsregler vi kan ta ifølge smittevernkontoret. Vi ønsker en fin opplevelse for alle, sier Askøy FK-leder Leif Arne Korneliussen.

Artikkeltags