Fra kjempesuksess til prolaps

Artikkelen er over 15 år gammel

Kristine Austgulen, som har opplevd kjempesuksess i amerikansk college-basket, har fått prolaps i ryggen.

DEL
– Hun har allerede sittet på sidelinjen i tre uker. Veldig kjedelig, kommenterer hennes far, Ove Austgulen, som selv er en velkjent idrettslege.

Han har operert mange lokale stjerner, blant annet flere av Tertnes' korsbåndskadde spillere.

Ove Austgulen er i jevnlig kontakt med sin uheldige datter, og mener hun skal unngå inngrep.

– Ja, hun slipper å operere. Hun har fått en kortisonsprøyte som har hjulpet. Sist jeg snakket med henne, for to dager siden, var hun mye bedre, sier han.

DRAKTEN FREDET
Kristine Austgulen er en av de aller største stjernene i amerikansk college-basket.

Drakten hennes i VCU Rams (Virginia Commonwealth University) er fredet, det vil si at ingen noensinne får bruke drakt nummer 21 når hun er ferdig på laget om noen uker.

Hun er på 3. plass på klubbens toppscorerliste gjennom alle tider, og nummer to på returer.

Den tidligere Gimle-stjernen er den første kvinnelige spilleren i VCU som får drakten fredet, noe som er regnet for en stor ære i amerikansk idrett.

– Laget har bare én seriekamp igjen. Men om en uke begynner sluttspillet. Det er mulig hun når noen kamper der, men det vet vi ikke, sier Ove Austgulen.

– Prolaps er en alvorlig skade, som det kan ta alt fra tre uker til seks måneder å restituere seg fra, påpeker han.

Kristine Austgulen er ferdig på Virginia Commonwealth University til sommeren, men på tross av kjempesuksess på banen, er det ikke sikkert hun fortsetter å spille på topplan.

Hun har nemlig oppnådd strålende karakterer på skolebenken, og vurderer å satse på doktorgradsstudier i sammenlignende politikk fremfor en videre idrettskarriere.

Artikkeltags