Fransk åpning for Brann-junior

BEDRE ENN DETTE: Andreas Vindheim er aktuell for franske St. Etienne. Dette bildet er fra fjorårets juniorcupfinale mot Rosenborg på Stadion da Brann tapte på straffer.

BEDRE ENN DETTE: Andreas Vindheim er aktuell for franske St. Etienne. Dette bildet er fra fjorårets juniorcupfinale mot Rosenborg på Stadion da Brann tapte på straffer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

St. Etienne får kloen i Andreas Vindheim.

DEL

Brann bekrefter at franskmennene har kontakt for å sikre seg Andreas Vindheim. – De kommer nok til å lykkes, sier agent Henning Berg.

VIL HELST BEHOLDE VINDHEIM

– De har tatt kontakt, men det er ikke kommet noe forslag til kompensasjon, sier Branns sportslige administrative leder Rolf-Magne Walstad.

Brann vil derfor avvente.

– Vi er opptatt av å utvikle Andreas og lagkameratene hans i Bergen, legger Walstad til.

Vindheim ikke har kontrakt med A-laget, og det er derfor ikke snakk om noen overgangssum dersom han går til den franske klubbens akademi.

– TROR DET GÅR I MÅL

– St.Etienne vil få det til, og jeg vil tro at det går i mål, sier agent Henning Berg, som fungerer som rådgiver for Vindheim.

17-åringen var på prøvespill hos den franske klubben i to uker i månedsskiftet mars-april og fikk gode tilbakemeldinger fra den franske klubben. Vindheim går på Tertnes Toppidrettsgymnas, men har tidligere uttalt at fotball kommer først.

– Jeg setter fotball foran skole, men er ganske tydelig på at jeg skal klare å fullføre skolen. Skulle det skje noe må vi bare finne en løsning.

Brann-talentet har sagt at det ville vært kult og lærerikt å slå følge med tidligere lagkompis, Eirik Birkelund, i St. Etienne.

IKKE AKTUELT FØR I AUGUST

– Det hadde jo vært kjempegøy for både Eirik og Andreas. De er begge flinke, selvstendige og oppgående gutter, sier Berg.

En overgang for Vindheim er ikke aktuelt før 4. august. Da fyller den unge høyrebacken 18 år, og utdanningskompensasjonen til Brann og Nymark, vil dermed bli betydelig lavere.

Dersom klubbene blir enige, har Vindheim to år på seg til å kvalifisere seg til proffkontrakt.

Tidligere Brann-spiller Eirik Birkelund, er allerede godt på vei til dette. Han trener fast med A-laget til St. Etienne.

Artikkeltags