– 2019-sesongen blir knallbra!

Stavhopper Eirik Dolve ble U20-europamester i 2013, og har fem NM-gull på samvittigheten.  Nå er han skadefri og optimist foran 2019-sesongen.

Stavhopper Eirik Dolve ble U20-europamester i 2013, og har fem NM-gull på samvittigheten. Nå er han skadefri og optimist foran 2019-sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg har kommet meg på beina og kjenner at kroppen fungerer igjen, sier Eirik Dolve.

DEL

– 2019-sesongen blir knallbra, smiler Eirik Dolve (23) og legger armene bak hodet.

Tirsdag formiddag hadde Fana IL samlet sine beste utøvere og invitert pressen til Fana Arena. Der var det mange smil, med god grunn. Skøyteguttene har vunnet både OL- og VM-gull, håndballjentene rykket i fjor opp til eliteserien og kickbokser Raymond Gaassand Straume har vunnet EM-medalje – for å nevne noen av merittene de siste sesongene.

Skademareritt

For stavhopper Eirik Dolve har derimot de to siste sesongene i stor grad blitt spolert av skader. Faktisk er det gått 1014 dager siden 23-åringen satte sin personlig rekord med 5,66 meter i juni 2016.

Stavhopperen er likevel ikke bekymret.

– Jeg bekymret meg kanskje i fjor sommer. Da hadde jeg vært omtrent kontinuerlig skadet i halvannet år. Det var jævlig kjipt.

– Men nå ser det helt annerledes ut! Jeg har kommet meg på beina og kjenner at kroppen fungerer igjen. Da er det også lettere å tenke positivt, sier Dolve til BA.

Fire nye grep

I fjor høst ble han operert for brokk, skaden som ga ham smerter hele forrige sesong. Dolve sier at han nå er hundre prosent skadefri og har fått trent godt i vinter og vår.

I tillegg har han gjort fire endringer i treningsopplegget som de håper skal slå positivt ut:

  • Fanas sportssjef Gisle Ellingsen er mye tettere på treningsprogrammet og treningshverdagen enn før.
  • Dolve tøyer ikke ut alene. Muskelterapeut Kristian Hansen Bruvik bistår, noe som skal sikre Dolve bedre bevegelighet og dermed bedre løpsteknikk.
  • Dolve har på ny begynt å turne. Det skal bidra til mer bevegelighet og styrke.
  • I tillegg har de gjort en teknisk endring, som kort fortalt går ut på å bruke hoftene mer aktivt i satsen.

– Det har ekstremt mye å si! Du skal akselerere inn i satsen. Hvis du bremser inn i satsen i stedet, så har det enormt stor betydning, forklarer Dolve.

– Vi har veldig tro på at de fire tingene er nok for å få Eirik tilbake og sette personlig rekord denne sesongen, sier trener Bjørn Åge Herdlevær.

Stabilitet og Qatar-VM

April måned skal Dolve og Herdlevær stort sett tilbringe i Spania for å gjøre de siste forberedelsene til den kommende utendørssesongen.

Et viktig mål blir å kvalifisere seg til høstens VM i Qatar. I tillegg håper Dolve å prestere mer stabilt enn tidligere sesonger.

– Hvis jeg klarer å opprettholde et relativt jevnt høyt nivå over mange konkurranser, så kommer det plutselig et kanonbra resultat, sier en optimistisk Dolve.

Artikkeltags