Gå til sidens hovedinnhold

– Alle bør stryke én gang på eksamen

Artikkelen er over 3 år gammel

Sigrid Borge (22) til spydfinalen, takket være fiaskoen i VM i fjor.

BERLIN (BA): Det så lenge ut til at spydkvaliken i EM i Berlin ville bli en ny nedtur for Sigrid Borge. Osterøy-jenten mislyktes i VM i fjor, da røk hun ut i kvaliken i London. Og før tredje og siste kast torsdag, var hun heller ikke inne blant de tolv beste som får kaste fredagens finale.

Hun hadde bare én sjanse igjen, og måtte prestere.

– Jeg var sint

– Jeg var ikke nervøs, jeg var sint, sier Borge. Og fra tribunen og på monitorene på stadion kunne en tydelig se hvordan hun hisset seg selv opp før det avgjørende kastet.

– Jeg var mye mer aggressiv enn nervøs. For 59 meter, som jeg regnet med ville holde, er jo noe jeg skal klare greit, sier hun.

Og det stemte, Borge høynet med drøye to meter og kastet spydet 59,55.

Det holdt til 10.-plass i kvalifiseringen. Borge var en knapp meter foran islandske Asdis Hjalmsdottis, som kom på på 13.-plass og akkurat falt utenfor finalen.

Redd i London-VM

– Jeg hadde en gang en lærer som sa at alle bør stryke én gang på eksamen, sier Borge når hun skal forklare forskjellen mellom VM-fiaskoen i fjor, og torsdagens nervepirrende kvalik.

– I London var jeg jo redd! Det var jeg ikke her, selv om det ble press. Jeg var mye roligere, jeg lærte mye av VM i fjor, fastslår hun.

Nå venter altså finale fredag kveld, og der vil det bli et sinnssykt trøkk på Olympiastadion. Tyskerne elsker kastøvelsene, og favoritten i damenes spydfinale er tysk og heter heter Christin Hussong.

Les også

Kastet bort sjansen

 

Med 67,29 var hun fem og en halv meter foran neste dame torsdag, og kommer til å få enorm støtte fra hjemmepublikum i den tyske hovedstanden.

Men bak henne kan alt skje, ifølge Borge.

Mener sølv er mulig

– Hussong blir den store favoritten, men bak henne var det jo ingen som passerte 62 meter. Og det er sånn det har vært i år. Hun har vært stabilt meget god, og bak henne er det jevnt, sier Borge.

 

– Og bak henne kan du blande deg i sølvkampen...?

– Ja, en må jo sikte høyt. Hvorfor ikke, sier jenten med en pers på 63,28, og en årsbeste på 62,42.

– Jeg skal bare konsentrere meg om å kaste over 60 meter fredag. Det vil bli enormt gøy med full stadion, og jeg tror som sagt det vil bli jevnt bak den tyske jenten. Jeg gleder meg.

– Men nå skal jeg hjem på hotellet og ta en kald dusj! Dæven, det er varmt utpå der, ler hun.

Kommentarer til denne saken