BERLIN (BA): – Jeg må kaste 66 meter i spyd , da er medalje mulig, da Martin Roe (26) til BA i tretiden onsdag ettermiddag.

Klokken 19.30 var tikjemperen fra Trengereid ferdigkastet. 64,53 er ikke 66 meter, men med flere «tvilsomme» 1500-meterløpere foran seg før den avsluttende løpsøvelsen, lever fortsatt håpet om medalje.

Men, som han sa i konkurransepausen midt på dagen:

– Det er meget mulig at missen i diskos ødela medaljesjansene.

Opptur i stav

Onsdagen har blitt en berg- og dalbane for den sympatiske arnabuen, som lå på en sensasjonell 3.-plass etter første dag av tikampen i EM i Berlin.

Etter en litt svak 110 meter hekk på morgenen, var han avhengig av en vellykket diskoskonkurranse.

Roes personlige rekord i diskos er 49,19 meter, best av samtlige tikjempere i EM. Men han startet med et dødt kast, han klarte ikke å holde seg innenfor ringen. Kastet i seg selv var bra, 45-46 meter, men ble altså ikke tellende.

For mye kraft

Men 42,22 i andre kast, var han avhengig av et godt sistekast for ikke å tape syne av medaljekampen. Roe hadde allerede falt fra 3.- til 6.-plass med det middelmådige hekkeløpet.

Men heller ikke det siste kastet satt for Roe, han fikk ikke flyt i diskosen som vinglet gjennom luften.

– Det er selvsagt irriterende. Og svakt. Jeg klarte ikke å holde meg i ringen etter det første kastet. Da måtte jeg sikre i det neste, for i hvert fall å få et tellende resultat. Så skulle jeg kline til i siste kast. Men da ble det dessverre høye skuldre.

– Jeg brukte altfor mye kraft, det ble helt mislykket, sukker Roe.

Han revansjerte seg noe med tangering av pers og 4,80 i stav. Og 64,53 i spyd lever altså et medaljehåp, om enn tynt.

Må perse på 1500 meter

Tikampen blir avsluttet med 1500 meter kl. 21.35, onsdag kveld, et løp vi selvsagt følger her på BA.no.

Roe har en pers der på 4.32,31, og sa til BA før spydkonkurransen at han måtte ned mot 4,30 for å ha håp om medalje.

– Jeg skal løpe til jeg besvimer, så får vi se hva det holder til, sa han til BA tidligere onsdag. Avstanden opp til bronsen er 126 poeng. Vanskelig, men ikke helt mulig.