Gå til sidens hovedinnhold

Ingen EM-finale på Dolve

Artikkelen er over 3 år gammel

Feilet tre ganger på 5,51 meter etter en trøblete sesong.

BERLIN (BA): Eirik Dolve har hatt en sesong preget av magesmerter og treningsavbrekk, og det gikk ikke veien i kvaliken i EM fredag formiddag.

Han feilet tre ganger på 5,51 meter, og røk dermed ut.

– Jeg måtte bytte til en stivere stav før 5,51. Sammen med skiftende vindforhold der ute, skapte det usikkerhet. Da ble det som det ble, sier han til BA.

Gikk over de to første

For det er ikke bare magen som har plaget Dolve i år. For drøye to uker siden ble stavene hans overkjørt og ødelagt på flyplassen på vei hjem fra treningsleir i Spania. Nye staver fra USA ankom først for ti dager siden.

– Den jeg brukte på de to første høydene har jeg fått trent med, men den som er stivere på 5,51 er det ingen vits i å trene med. Der må du ha kroppen full av adrenalin og fullt trøkk, altså konkurranse, for at du skal kunne takle den, forklarer Dolve.

Les også

– Kan jeg gjemme meg under en stein i Lofoten?

 

Dolve gikk greit over åpningshøyden på 5,16 meter. Og da han passerte over den neste på 5,36 uten store problemer, slapp han jubelen løs allerede i fallet ned mot matten.

Men det skulle altså vise seg at 5,51 ble for tøft. Bergenseren feilet tre ganger, og dermed ble det ingen finaleplass på Fana-hopperen.

Den andre norske stavhopperen i aksjon fredag, Sondre Guttormsen (19), gikk over 5,61. Dermed er stortalentet fra Ski klar for søndagens finale. Den må Dolve se fra tribunen, uten at han depper voldsomt.

Kontroll på magen

– Nei, slik sesongen har vært, visste jeg jo at dette kunne bli tøft. I hvert fall når jeg i tillegg måtte bytte staver rett før EM.

– Selvsagt ville jeg til finalen, men jeg tar faktisk med meg en ganske god følelse likevel. Jeg ble som sagt usikker på 5,51, men det som er veldig positivt er at kroppen føles bra.

– Planen nå er 8-10 konkurranser utover høsten. Da får jeg i hvert fall med meg en del fra denne sesongen. Med medisiner har jeg såpass kontroll på magen nå at det går fint å konkurrere og trene, noe det ikke gjorde i vår, sier Dolve, som ikke kunne hoppe på to måneder i mai og juni grunnet magesmertene.

NM neste helg

– Nå vil jeg konkurrere og forhåpentligvis få noen gode resultater, for å ta med meg en god følelse inn mot neste sesong. Og så er vi nødt til finne ut av dette med magen, sier Dolve som hoppet med smerter også i fjor.

– Men det får vente til vinteren. Nå tenker jeg først og fremst på å hoppe bra i NM på Byrkjelo neste helg. Jeg, Guttormsen, Pål (Haugen Lillefosse), det skal bli knallgøy!

Kommentarer til denne saken