– Jeg vet jo at det gjelder å være litt «bitch» og kjøre på hvis jeg skal være hekkløper og lykkes. Det gjelder først og fremst å være tøff, forklarer Isabelle Pedersen til det norske pressekorpset i den nederlandske hovedstaden der årets friidretts-EM dras i gang onsdag.

Bergenseren er en av de første norske som skal i aksjon med kvalifisering på korthekken allerede på formiddagsøkta første formiddag. Hun vet akkurat hva som kreves og hva hun må gjøre for å lykkes så langt det lar seg gjøre.

Langt unna OL-kravet

Hun var en tåspiss fra finalen på 100 meter hekk i VM i Beijing i fjor. Da var det bare tilfeldigheter – eller stang ut – som gjorde at hun ikke løp finalen.

I år har det ikke gått like bra. Hun er i EM, men har ikke vært i nærheten av det norske OL-kravet på 12,90 sekunder ennå.

Isabelle Pedersen mener forberedelsene hennes den siste tiden inn mot mesterskapet i Amsterdam har vært gode. Hun har trent hjemme i Bergen, og hun har hatt treneren sin, Dustin Imdieke med seg. Det betyr veldig mye.

Jobber med detaljene

– Vi har jobbet med en del detaljer og enkle ting, som at anklene er i riktig posisjon over hekkene og gjennom løpet og at armene er i god posisjon for å få best mulig fart, forteller Pedersen.

Hun har 13,12 som årsbeste denne sesongen. Det er langt unna det særnorske OL-kravet på 12,90, men også et stykke bak det internasjonale kravet på 13,00.

– Med gode forhold og litt klaff, mener jeg ikke det er veldig vanskelig å løpe tiden med ned til noe på 12,80-tallet, men skulle jeg klare 13,00 her, så mener jeg det også er en så bra tid at jeg bør bli med til OL, sier den friske ungjenten.

– Jeg ser på hekkløpet her i EM som helt åpent, men jeg er i alle fall klar til å gjøre en god jobb, sier Pedersen til NTB.

Innrømmer litt stress

Isabelle Pedersen forsøker å virke rolig når det blir snakk om OL-kravet og at hun fortsatt ikke har vært i nærheten av det som kreves.

– Jeg skal selvsagt innrømme at jeg hadde håpet det skulle ha gått mye bedre for meg til nå i sesongen, men det er vel først og fremst alle spørsmålene jeg har fått om OL-kravet som har gjort meg stresset, sier hun til NTB.

– Det er en ekstremt teknisk øvelse jeg driver med. Alt må klaffe for at det skal gå skikkelig fort, og jeg ser det begynner å falle noen brikker på plass nå. Men jeg må også innrømme at jeg er skuffet over at jeg ikke har sett 12-tallet på resultattavla ennå. Det er rett og slett litt kjipt, sier hun.

– Skal løfte meg

Målet i EM er først og fremst en plass i semifinalen.

– Målet fra nå av er å løfte meg slik at jeg kan begynne å løpe på jevnt, gode tider. Jeg satser også på å sette en skikkelig sesongbeste her i EM, og da bør jeg nå målet om en semifinale. Da vil jeg være spent hvis det skulle gå bra, men det gjelder å ta et løp av gangen og ikke stresse for mye, sier Pedersen.

Og det hemmelige våpenet hennes er å være litt «bitch» før og under løpene.