Gå til sidens hovedinnhold

Nå har alle tre EM-gull

Sensasjonelt gull til 17-åringen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Jeg ventet på at de andre skulle komme bak meg, men det kom aldri, sier Jakob Ingebrigtsen (17).

Ingebrigtsen-brødrene spilte ikke uventet sentrale roller på 1500-meteren på Olympiastadion i Berlin. Henrik og Filip måtte strekke våpen i medaljekampen på oppløpet, mens lillebror gjorde mye av løpet selv og tok gullet.

– Jeg skjønte ingenting. Det var jo egentlig på 5000 meter jeg skulle være best. Dette skulle egentlig ikke være mulig. Det er sjokk. Tusen takk til alle som heiet på meg på tribunen og hjemme, sa 17-åringen til NRK like etter målgang.

– Jeg er takknemlig. Nå skal jeg feire med smultringer i kantinen i kveld.

Tre gull på seks år

Dermed har alle de tre Ingebrigtsen-brødrene tatt EM-gull på yndlingsdistansen 1500 meter i løpet av seks år.

Storebror Henrik måtte nøye seg med fjerdeplass i går kveld, men gledet seg stort på lillebrors vegne.

– Han slutter aldri å imponere. Taktikken vi kjørte var som skapt for at Jakob skulle vinne. De andre måtte rundt oss for å ta han igjen, sa han til NRK etter målgang.

Kan ta nytt gull i dag

Jakob Ingebrigtsen er den yngste medaljevinneren i et EM på herresiden noen gang.

17-åringen kom ut i oppløpet med flere meter ledelse på resten av feltet, men inn mot målstreken ble det svært jevnt. På målstreken hadde han kun noen centimeter til gode på forfølgerne.

Pappa Gjert Ingebrigtsen kan knapt fatte at han har tre sønner med EM-gull på 1500-meter.

– Jeg ble veldig overrasket over løpsopplegget deres. 3.38 er veldig bra for å være i et mesterskap. Jakob får ikke noe gratis. Han gjør jo jobben for hele gjengen, sier guttenes trener og far.

– Så kommer han i mål og skjønner ingenting. Han er like overrasket som meg. Han er ekstrem. Han kan vinne gull på 5000 meter også. Det er så gale. Jakob: Det er helt ubeskrivelig. Jeg gleder meg til 5000. Nå ser jeg frem til den.