Før denne sesongen meldte som kjent Ezinne Okparaebo (30) overgang til Norna-Salhus. Oslo-jenten planlegger en god del tid i Bergen i høst, men først er det klart for sesongens store mål: EM i Berlin i begynnelsen av august.

Og da passer det bra at hun i vår begynte å samarbeide med den anerkjente tyske sprint-treneren Thomas Prange. Når BA snakker med henne, er hun i Tyskland, der hun har gjort det meste av oppladningen.

Finnjusterer teknikken

– Siden vi ikke begynte samarbeidet vårt før i mars, er det ikke veldig mye han kan forandre på. Jeg løper slik jeg løper, og det har jo gått bra i år. Men Thomas har et veldig godt øye for teknikk, og det er jo der utfordringen min ligger. Vi prøver å «åpne opp» steget mitt, men det vi snakker om er veldig små detaljer, sier Okparaebo, som løp 100m på 11,24 i Bislett Games i juni. Gjør hun det i Berlin, kan det holde til EM-finale.

– Jeg tror i hvert fall 11,20 skal holde. Og det er jeg jo meget godt i stand til å løpe, sier damen med en pers på 11,10 fra seks år tilbake.

Løper for gleden

Før Bislett Games fortalte Okparaebo i BA om hvordan hun nå «løper for gleden». Hun hadde konkurransepause i fjor høst, tenkte hardt på om hun ønsket å fortsette, og kom til at det ville hun. Men da på sine egne premisser.

– Det er mange som har veldig mange meninger, spesielt når det ikke går bra. Det trives jeg ikke med å høre, sa hun den gang, og forklarte at det nå er hun som «styrer showet».

– Jeg konkluderte jo med at løping fortsatt er utrolig gøy. Og siden jeg har tenkt så hardt på dette, og kom til den konklusjonen, tror jeg at jeg kan gå til dette mesterskapet med lavere skuldre, sier hun.

– Jeg er vanligvis min egen verste kritiker, men nå har jeg bestemt meg for å være litt snill med meg selv. Gjør jeg mitt beste i EM, kan jeg ikke gjøre noe mer!