Isabelle Pedersen (hekk), Martin Roe (tikamp), Sven Martin Skagestad (diskos), Sigrid Borge (spyd), Eirik Dolve (stav) og Håvard Haukenes (kappgang) er alle helt eller rimelig sikre på å være i den norske troppen under friidretts-EM i Berlin i august. Marius Vedvik og Per Svela kan begge klare kravet på langdistanse, og unge Pål Haugen Lillefosse er ikke langt unna i stavsprang.

Legg så til Ezinne Okparaebo, som løper for Norna-Salhus, Laksevågs Beatrice Llano i slegge, og vossingen Marcus Thomsen som kaster kule for Tjalve – og du har tolv lokale kandidater til EM!

Daglig inspirasjon

– Jeg gledet meg stort over det Martin Roe gjorde i helgen, vi trente mye sammen før. Mens jeg ga meg, så kjørte han på. Nå viser han at det går an å nå opp mot verdenstoppen fra Bergen. Han var virkelig gjort jobben selv, sier sportslig leder i Norna-Salhus, Jonathan Byrkjenes, selv gammel landslagsmann i tresteg.

Saken fortsetter under bildet

 

– Martin trener mye i Leikvanghallen. For våre unge lovende er det en enorm inspirasjon å daglig se en utøver i verdensklasse trene i samme hall, sier han.

Færre konflikter

– Det har alltid vært mange talenter i friidrett i og rundt Bergen, men veldig få har slått til. Nå har vi en god gjeng utøvere og typer, som på ulikt vis har blitt steingode. Det flotte er at mange av dem fortsatt bor i Bergen. Sånn har det sjelden vært, påpeker Fanas sportslige leder Gisle Ellingsen.

– Det som jo er ekstra gøy, er at det kommer talenter i massevis bak disse lokale toppene. Det er en enorm oppblomstring i lokal friidrett, for det jobbes godt. På tvers av klubbene, påpeker den gamle landslagstreneren.

– En har klart å «slipe ned» de skarpeste kantene. En samarbeider om å få frem talenter – uansett klubb – i stedet for bare dyrke seg og sine. Vi har mye godt i vente, lover Ellingsen.