Bergensdominans i ungdomsmesterskap

Pål Haugen Lillefosse (14) vant stavsprangkonkurransen i sin årsklasse under UM i Steinkjer. 4,70 meter er ny mesterskapsrekord med 90 centimeter.

Pål Haugen Lillefosse (14) vant stavsprangkonkurransen i sin årsklasse under UM i Steinkjer. 4,70 meter er ny mesterskapsrekord med 90 centimeter. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Pål Haugen Lillefosse og Eirik Dolve imponerte i stavsprang under UM i Stjørdal.

DEL

Lillefosse fra Gneist vant stavkonkurransen i 15-årsklassen med 4,70 meter. Resultatet er ny mesterskapsrekord med hele 90 centimeter i den årsklassen.

I U23-klassen vant Dolve med 5,21, Fana-utøveren hadde også et meget godt forsøk på å sette ny norsk rekord i sin årsklasse, men klarte så vidt ikke å komme seg over 5,46 meter.

Tre gull

Fanas Filip Bøe vant 60 meter på den sterke tiden 7,08 i 16-årsklassen. I årsklassen over vant Gneists Kristoffer Blücher 60 meteren. Det gjorde 17-åringen etter at han hadde vunnet både 400- og 800-meter tidligere på dagen. 400-meteren ble vunnet på fredag.

Gisle Ellingsen i Fana er imponert over nivået til de unge friidrettsutøverne fra Bergen.

Gisle Ellingsen i Fana er imponert over nivået til de unge friidrettsutøverne fra Bergen. Foto:

I 15-årsklassen ble det seier på 60 meter hekk til Andreas Bakketun fra Gneist. fredag. Han vant på 7,98, som er ny norsk rekord i den aldersklassen. Han vant også 60-meteren. På begge distansene kom klubbkompis Pål Haugen Lillefosse på 2.-plass.

I samme årsklassen, men for jentene, vant Norna-Salhus’ Martine Hjørnevik 60 meter hekk. Hun vant på tiden 8-70, som er like bak den norske rekorden i den årsklassen. Hun vant også 60 meter.

Vetle Raa Ellingsen vant høydekonkurransen med et hopp på 1,92 meter i 16-årsklassen. Han tok også 2.-plass på 60 meter hekk, som ble vunnet av Gneists Gjert Sjursen med tiden 8,36.

– Fremtiden ser lovende ut

Bergen og Hordaland har også tatt flere andre gull under mesterkapet, og dominerer på resultatlistene.

– Dette viser at det samarbeides og jobbes godt i alle friidrettsklubbene her, sier Gisle Ellingens i Fanas friidrettsgruppe.

Han mener at de gode resultatene i UM, som fortsetter søndag, lover godt for fremtiden.

– En del av resultatene her er svært gode, og nå må friidrettsklubbene fortsette det gode arbeidet slik at dette også blir gode seniorer. Da ser fremtiden svært lovende ut, mener Ellingsen.

Artikkeltags