Enda en bergenser inn i OL-diskusjonen

Eirik Dolve er klar for EM i friidrett etter et stavsprang på 5,66 meter under et internasjonalt stevne i Praha. Her er bergenseren i aksjon under årets Bislett Games

Eirik Dolve er klar for EM i friidrett etter et stavsprang på 5,66 meter under et internasjonalt stevne i Praha. Her er bergenseren i aksjon under årets Bislett Games Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eirik Dolve (21) hoppet seg rett inn i OL-diskusjonen da han satte ny personlig rekord i stavsprang med 16 centimeter.

DEL

Det var under et internasjonalt stevne i Praha at Fana-utøveren først satte ny personlig rekord med 5,55 meter, men like etter knuste sin egen rekord med et stavsprang på 5,66 meter. Bare legendariske Trond Barthel har noensinne hoppet høyere enn 21-åringens giganthopp i Praha av norske utøvere.

– Det var bare en deilig følelse. Jeg ligget stabilt på 5,40 i mange konkurranser, og har trodd at det ville løsne. Nå gjorde det virkelig det, sier Dolve.

OL innen rekkevidde

Høyden var langt over EM-kravet, men Dolve tok seg også rett inn i OL-diskusjonen. Nå er det bare fire centimeter igjen til det internasjonale kravet for å delta i Rio-lekene.

– Jeg er nummer 21 på verdensrankingen, og det skal uansett være 27 med i stavkonkurransen i OL. Så for øyeblikket ligger jeg godt an, men det er fortsatt to uker igjen å klare kravet på. Både for meg og andre, slår bergenseren fast.

Først venter altså friidretts-EM i Amsterdam om en uke.

– Jeg har det niende beste hoppet av europeerne så langt, men 5,66 er ikke noe å havne helt i toppen med i EM, sier han dønn ærlig.

Provosert av Kaggestad

– EM var det store målet, men jeg har jo hele tiden tenkt på OL. Nå er den drømmen blitt enda større, men jeg skal klare å holde fokus, sier Dolve, som lot seg kraftig provosere av at Johan Kaggestad uttalte til BT i forrige uke at Fana-utøveren ikke hadde mulighet til å komme til OL.

– Jeg ble sklkkelig irritert da jeg så at Kaggestad mente det, så han kan ha vært god inspirasjon for meg her i kveld, sier han.

Dolve konkurrerer i Madrid i torsdag kveld, men regner ikke med de store resultatene der.

– For meg blir den konkurransen mer en treningsøkt, siden jeg tok ut så mye i denne konkurransen, sier Dolve.

Han gjorde også et forsøk på å komme seg over 5,71 meter i Praha, men det endte med tre riv.

– De forsøkene kom på et tidspunkt der jeg hadde tatt ut alt, og ikke hadde så mye krefter igjen, forteller 21-åringen.

– Veldig imponerende

Nevnte Johan Kaggestad hadde fått med seg resultatet til Dolve da BA ringte onsdag kveld. Han mener prestasjonen til unggutten var imponerende.

– Jeg sa det jeg sa fordi det jeg har sett av han tidligere ikke har vært særlig imponerende. Men plutselig løsner teknikken, og det han gjorde i Praha var veldig imponerende, og veldig gøy, sier Kaggestad til BA.

Men om Dolve har styrket sine OL-muligheter ønsker ikke den mangeårige friidrettstreneren å spekulere i.

– Han har jo et stykke igjen til OL-kravet. Jeg vil heller se på det som stor fremgang. Det er veldig gøy når unggutter gjør slike fremskritt, sier Kaggestad.

Sportssjefen jubler

Sportssjef i Norges friiidrettsforbund, Ronny Nilsen, sier Dolves resultat er svært gledelig for norsk friidrett. Han ser positivt på Dolves muligheter til å komme seg til Rio.

– Jeg har ikke helt oversikt over hvor mange som har klart kravet, men IHF har jo et et visst antall  plasser og han kan fort få en invitasjon. Det er ingen tvil om at et slikt resultat sender han inn i OL-diskusjonen, sier Nilsen.

Artikkeltags