Mente han hadde dårlige bein - løp inn til monstertid

Filip Bøe klasket til med en solid tid, til tross for at han følte at formen var dårlig.

Filip Bøe klasket til med en solid tid, til tross for at han følte at formen var dårlig. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Men Filip Bøe var misfornøyd med eget løp etter at han spurtet inn til tidenes nest beste norske tid i sin aldersklasse på 60-meter innendørs.

DEL

Under Pingvinlekene i Leikvanghallen løp Fana-gutten inn til tiden 6,99 i forsøksheatet på 60-meter. Det er tidenes nest beste norske tid i 17-årsklassen innendørs.

For Bøe var tiden en aldri så liten milepæl. Det var første gang 16-åringen kom seg under syv-tallet. Men fornøyd var han ikke.

– Det er en grei tid, men teknisk var det et dårlig løp. Jeg trøblet med starten, og hadde noen dårlige steg, sier Bøe, som er født i år 2000, til BA.

Ny personlig rekord

Den gode tiden, som var ny personlig bestenotering, kom overraskende på unggutten.

– Jeg følte meg trett før løpet, og var litt tung i bena. Jeg tror jeg satt litt for lenge oppe i går kveld, sier Bøe.

– Jeg mener selv jeg har mye mer inne enn det jeg viste i dag, fortsetter Fana-sprinteren, som av venner og idrettkollegaer går under kallenavnet «Lynet McBøe»

Vant finalen

Rekorden på 60-meter innendørs i 17-årsklassen er 6,86, og ble satt i 2006 av Philip Berntsen fra Tjalve. Den hadde Bøe store ambiasjoner om å ta allerede i finalen, men slik gikk det ikke. Unggutten klarte ikke å komme opp i samme tempo som i forsøksheatet, men vant finalen med tiden 7,02.

Den norske rekorden på 60-meter innendørs for seniorer er 6,55, og tilhører Jaysuma Saidy Ndure.

Artikkeltags