Gå til sidens hovedinnhold

Mente han hadde dårlige bein - løp inn til monstertid

Artikkelen er over 4 år gammel

Men Filip Bøe var misfornøyd med eget løp etter at han spurtet inn til tidenes nest beste norske tid i sin aldersklasse på 60-meter innendørs.

Under Pingvinlekene i Leikvanghallen løp Fana-gutten inn til tiden 6,99 i forsøksheatet på 60-meter. Det er tidenes nest beste norske tid i 17-årsklassen innendørs.

For Bøe var tiden en aldri så liten milepæl. Det var første gang 16-åringen kom seg under syv-tallet. Men fornøyd var han ikke.

– Det er en grei tid, men teknisk var det et dårlig løp. Jeg trøblet med starten, og hadde noen dårlige steg, sier Bøe, som er født i år 2000, til BA.

Ny personlig rekord

Den gode tiden, som var ny personlig bestenotering, kom overraskende på unggutten.

– Jeg følte meg trett før løpet, og var litt tung i bena. Jeg tror jeg satt litt for lenge oppe i går kveld, sier Bøe.

– Jeg mener selv jeg har mye mer inne enn det jeg viste i dag, fortsetter Fana-sprinteren, som av venner og idrettkollegaer går under kallenavnet «Lynet McBøe»

Vant finalen

Rekorden på 60-meter innendørs i 17-årsklassen er 6,86, og ble satt i 2006 av Philip Berntsen fra Tjalve. Den hadde Bøe store ambiasjoner om å ta allerede i finalen, men slik gikk det ikke. Unggutten klarte ikke å komme opp i samme tempo som i forsøksheatet, men vant finalen med tiden 7,02.

Den norske rekorden på 60-meter innendørs for seniorer er 6,55, og tilhører Jaysuma Saidy Ndure.

Kommentarer til denne saken