NIF-bråket: Vafler eller vin?

BA-journalist Jan Gunnar Kolstad.

BA-journalist Jan Gunnar Kolstad. Foto:

Det står om mer enn ledernes troverdighet når de søler vekk idrettens penger, skriver BA-sportens Jan Gunnar Kolstad.

DEL

Kommentar«Spark hele gjengen», skrev jeg i et skråblikk i BA i oktober 2016. Når journalister skriver såkalte skråblikk, er det smått humoristisk og kanskje litt fleipete, men dette var ganske alvorlig ment. Og jeg siktet pennen først og fremst mot idrettspresident Tom Tvedt og generalsekretær Inge Andersen.

Siden da har Inge Andersen ganske riktig fått sparken. Nå er spørsmålet om Tom Tvedt bør få samme behandling. Svaret er selvsagt et rungende «ja». Og denne gang er det ikke noe vits i å skrive skråblikk, for nå er det ramme alvor i norsk idrett.

Tom Tvedt har stått i spissen for en kultur som ikke bare søler vekk idrettens penger på dyr vin og champagne, han har også jobbet hardt for å skjule sitt og sine pampevenners latterlige forbruk.

Når så VG har kjørt hardt på og til slutt fått innsyn i elendigheten, har jaggu meg Tvedt & Co brukt hundretusener hos konsulentene i First House for å svare for seg når spørsmålene har blitt kritiske. Det er nesten ikke til å tro, men dessverre er det lite som lenger er sjokkerende fra det holdet.

Når jeg sier at de søler vekk idrettens penger, er det fordi det er akkurat det de gjør. Det er gjennom hvert idrettslags slit at bevegelsen genererer interesse som igjen gir penger til å drive Norges idrettsforbund. Slik er det på mange måter vaffelselgerne som må finansiere den usannsynlige sløsingen.

Det er egentlig ikke så viktig om vaffelselgerne i idrettslagene liker lederne i Norges idrettsforbund. Men når topplederne oppfører seg på en måte som gjør at en mister lysten til å jobbe frivillig, da er det veldig farlig. Og det er der vi er nå.

Artikkeltags