Gneist-gutten som knuser Warholms tider

Gneist-utøver Andreas Haara Bakketun (18) er kanskje Bergens største håp i junior-NM denne helgen. Han løper fortere enn Karsten Warholm gjorde på samme alder! Foto: Sindre Wiik

Gneist-utøver Andreas Haara Bakketun (18) er kanskje Bergens største håp i junior-NM denne helgen. Han løper fortere enn Karsten Warholm gjorde på samme alder! Foto: Sindre Wiik

18 år gamle Andreas Haara Bakketun slår tidene til Karsten Warholm (23) på samme alder. I helgen jakter han nye gull i junior-NM.

DEL

LAGUNEN: – Jeg er egentlig veldig imot å ha forbilder, for jeg mener det er bedre å være den beste versjonen av seg selv enn å prøve å være som andre. Men Karsten er litt unntak, smiler Andreas Haara Bakketun.

Friidrettstalentet sitter på en restaurant på Lagunen og snakker om sine oppsiktsvekkende gode resultater, forholdet til verdensmester Karsten Warholm og planene for fremtiden.

Karrieren har fått en knallstart, og Gneist-utøveren har satt aldersrekord etter aldersrekord på 300 og 400 meter hekk de siste årene. Altså løper han raskere enn forbildet Karsten Warholm gjorde på samme alder.

Karsten Warholm er et forbilde både på og utenfor banen.

Karsten Warholm er et forbilde både på og utenfor banen.

– Han er ikke et forbilde bare fordi han er en god atlet, men også fordi han er en god person. Mitt første inntrykk av ham var under NM i fjor. Han ble europamester noen uker før. Jeg skulle gratulere ham, men før jeg fikk gratulert ham så hadde han gratulert meg med en god sesong. Det sier mye om typen. Han er egentlig unntaket, et av få forbilder som jeg har, sier Bakketun.

Som både europa- og verdensmester på 400 meter hekk er Warholm allerede en av tidenes beste norske friidrettsutøvere.

Bakketun holder hodet kaldt, og understreker at det er en lang vei å gå fra å være en god junior til å bli en god seniorutøver.

– Men å slå tidene til Karsten er en god pekepinn. Det viser at jeg er på riktig vei. Det er et steg på veien mot å bli best.

Bakketun må fortsatt presse ned tiden med to-tre sekunder for å nærme seg et høyt internasjonalt nivå. I sommerens NM satte han personlig rekord med tiden 50,97.

– Jeg har mye mer inne! Om jeg får det ut i helgen vet jeg ikke, men jeg håper det. Neste år kan jeg absolutt forbedre tidene, sier han offensivt.

Mer enn bare idrett

Denne helgen håper han å vinne nye medaljer i junior-NM i Sigdal.

I fremtiden er planen å øke treningsmengden gradvis, satse på idretten og studere juss enten i Norge eller i USA.

– Selv om jeg hadde tjent mange millioner som utøver, så har jeg fortsatt lyst på en jobb. Friidretten vil en gang ta slutt, og da er det viktig å ha en utdanning så man kan gjøre noe man liker også etter karrieren!

Fakta

Andreas Haara Bakketun

Født: 21.2.2001

Klubb: Gneist

Idrett: Friidrett. 400 meter hekk.

Meritter: Mange norske aldersrekorder. Flere gull fra nordisk mesterskap U20, junior-NM og NM for ungdom. Vant sølv på 400 meter hekk i senior-NM i sommer. Aktuell: Løper junior-NM i friidrett denne helgen.

Artikkeltags