Gneist vant Ask-stafetten med uvant etappeløper

Anne Dolvik, Una Haukenes, Ingrid Sortland og Eli Anne Dvergsdal fra Gneist vant kvinneklassen i Ask-stafetten på tiden 6.11.1, foran Haugesund (+ 0.00.2) og Varegg (+ 0.13.7.).

Anne Dolvik, Una Haukenes, Ingrid Sortland og Eli Anne Dvergsdal fra Gneist vant kvinneklassen i Ask-stafetten på tiden 6.11.1, foran Haugesund (+ 0.00.2) og Varegg (+ 0.13.7.). Foto:

Eli Anne Dvergsdal løper som regel motbakkeløp og lange distanser. Nå var hun med å vinne Ask-stafetten med Gneist.

DEL

Askøy (BA): I kamp mot sine gamle lagvenninner i både Varegg og Gular skulle Eli Anne Dvergsdal løpe stafett for Gneist for første gang siden klubbskiftet.

Motbakkeløperen løp stafett også sist helg, men da lange etapper i Bergen City Maraton. I Ask-stafetten ble det noe helt annet, med kun 950 meters løping for Dvergsdal.

– Det er jo veldig korte etapper. Det var hardt. Jeg løp en 1500 meter i fjor og syntes det var for kort. Det er klart at når man løper ti kilometer så går det i et lavere tempo, jeg kunne ikke fortsatt i dagens tempo så lenge, sier hun.

Best i byen

Selv om det var uvant, koste hun seg på Askøy.

– Det var kjekt med litt lagidrett igjen, selv om jeg er ny i Gneist. Og fint med nye utfordringer, sier Dvergsdal.

Hun legger ikke så veldig mye i stafettene for sin egen del, men legger ikke skjul på at det smaker godt å vinne likevel.

– Det er jo viktig å være den beste klubben i byen. Man har jo lyst å vinne når man er idrettsutøver, uansett om det er stafett, fotball eller løp, avslutter hun.

17. mai-stemning

Hele 182 barn deltok i barneløpet som foregikk først på dagen. Det var gratis for alle som ville delta. Stevneleder Audun Lavik er ikke i tvil om hva arrangementet kan ha å si for både friidrettsklubben og nærmiljøet.

– Det betyr mye, for det er en 17. mai-stemning i hele Ask-bygden. Alle barna får medalje, og på den måten får vi flere på arrangementet, forteller han.

Hundrevis hadde møtt opp for å heie på deltakerne og sto langs veien ved målområdet ved Hop skole.

Mange var i sving for å få arrangementet til å gå på skinner.

– Jeg tipper vi har rundt 75 personer i gang her, alt fra tidtakere til trafikkaviklere, sier Lavik.

Han har selv løpt stafetten 51 ganger tidligere. Løpet arrangeres denne gangen for 67. gang og er kretsens eldste stafett.

– Løpet betyr mye for meg, siden jeg var med å løpe i 1962 har jeg vært med alle gangene, avslutter Lavik.

Herre- og kvinneløpet er eliteløp i friidrettskretsen og holder høy kvalitet.

På herresiden vant Gular i år som i fjor. Denne gang med tiden 14.43.1 foran Gneist (+ 0.18.2) og Ask (+0.32.7).

Artikkeltags