– Jeg og Eirik (Dolve) har kommet frem til at jeg blir tidenes yngste stavhopper i EM hvis jeg klarer kravet. Jeg skal være så ærlig å si, at det er en meritt jeg gjerne vil ha, gliser Lillefosse i solsteiken på Fana stadion.

Da har han akkurat forsøkt å slå egen personlige bestenotering i stavsprang på 5,31 meter. Det stopper derimot på 5,30, selv om 16-åringen var nære å komme over da listen ble lagt på 5,40.

– Det var litt sidevind i dag, og da blir det med en gang vanskeligere, sier Lillefosse.

Supertrippel

For å klare EM-kravet må han klare 5,55 i løpet av sommeren. Det vil si at han på bare noen uker må slå sin personlige rekord med 24 centimeter.

– Jeg tror ikke jeg skal uttale meg om hvor mye jeg tror jeg har inne, men jeg mener det skal være mulig å klare kravet. Forrige sesong forbedret jeg persen med 31 centimeter, påpeker supertalentet fra Gneist.

Skulle han klare EM-kravet, vil han slå tre fluer i en smekk. Ikke bare får han lov å delta i EM for seniorer, han vil samtidig slå verdensrekorden i U18-klassen, og som allerede nevnt, bli den yngste stavhopperen noensinne i et EM. Så fremst ingen andre i U18-klassen gjør det samme, så klart!

– Det klinger bra, ikke sant? Med verdensrekord og EM. Jeg liker tanken. Jeg må bare slå ned det kravet, gliser Lillefosse, som fyller 17 år på mandag.

– Jeg har vært nære 5,50 på trening. Får jeg noen konkurranser til i bena, og fortsetter fremgangen, så tror jeg virkelig at jeg skal klare det, fortsetter Gneist-gutten.

– Litt rusten

Det var flere EM-håp i aksjon under Framolekene fredag. Men Sven Martin Skagestad fikk ikke teknikken til å sitte som den skulle i diskoskonkurransen.

Kjempen fra Norna-Salhus gjorde bare sin andre konkurranse siden august i fjor da han var i aksjon på Fana stadion.

Det lengste kastet var på 60,89 meter, nesten tre meter bak EM-kravet på 63,5 meter. Skagestad var likevel fornøyd med innsatsen.

– Jeg er litt rusten, og det var forventet. Jeg har ikke konkurrert siden i mars, så det var deilig å komme i gang igjen. Det er bare noen få justeringer som må til, sier diskoskasteren.

23-åringen forsikrer at formen er stigende, og at han er sikker på å klare EM-kravet i god tid før mesterskapet starter i Berlin 6. august.

– Kravet skal jeg klare. Jeg skal til Florø å konkurrere lørdag, og så er det Bislett Games neste uke. Konkurransene kommer tett nå, så jeg skal klare å komme meg i superform til EM, sier Norna-Salhus-mannen.