Gular-løpere ut mot Bislett Games: – De må gå i seg selv!

Marius Vedvik (27) har deltatt i en rekke EM, og klør etter å vise seg frem for Bislett-publikummet. Det får han ikke lov til.

Marius Vedvik (27) har deltatt i en rekke EM, og klør etter å vise seg frem for Bislett-publikummet. Det får han ikke lov til. Foto:

Gular-løper Marius Vedvik (27) er i sitt livs form, men får ikke være med på løpefesten på Bislett. – Jeg forstår ikke argumentasjonen for at jeg ikke får være med, sier Vedvik.

DEL

– De prioriterer Warholm og Ingebrigtsen, og det er forståelig. Men man kan bli litt oppgitt over mangelen på inkludering i et sånt stevne. Vi kunne gjort en grei figur der, sier Vedvik til NRK, som først omtalte saken.

Overfor BA utdyper han kritikken.

– Det er norsk friidretts største festdag. Og på en sånn dag burde man gjøre litt for å bygge opp de som er nest best. Både Per Svela og jeg har gode resultater på 3000-meter, og selv om nivået er skyhøyt hadde ikke avstanden blitt for stor, sier Vedvik.

I stedet må han og Svela nøye seg med å løpe 1500 meter som en forøvelse før selve Diamonds League-stevnet begynner på Bislett.

Ekstra ergerlig siden han mener at formen aldri har vært bedre.

– I går satte jeg ny pers på 1500 med 3.45,77, og i mai løp jeg 3000 meter på 7.54,95. Formen er «all time high» og norsk friidrett er på «all time high», så det er klart at det er kjedelig at jeg ikke får være med på dette, sier han.

Svelas rekord på 3000-meter er 7.54,66.

– Ikke sunt for dem å være med

Stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen, mener rett og slett at Vedvik og Svela ikke holder nivået.

– Det er ingen automatikk i at nordmenn skal være med på Diamond League-øvelsene, sånn har det aldri vært og sånn kommer det ikke til å bli i fremtiden, sier Hoen til NRK og legger til:

– Jeg tror heller ikke det er sunt for spennende utøvere som dette å delta på Bislett og bli fraløpt. Det er bestilt tider på denne 3000-meteren på under 7.30. Er det da et riktig felt for deres utvikling? Det er et spørsmål som jeg lurer på hvorfor de ikke stiller seg.

Reagerer på Hoen-utspill

Dette svaret reagerer Vedvik og Svela sterkt på.

– Ja, nivået er skyhøyt, selv om jeg tror han overdriver tidene. Vi ville aldri ha blandet oss inn i teten. Men hva så? Vi hadde kanskje kommet 100 meter bak vinneren, men det ville jo vært en kjempeopplevelse uansett. Hvorfor skal han vurdere hva som er best for oss, det er en avgjørelse vi fint kan ta selv? Jeg har deltatt i flere EM og blitt fraløpt, og det har bare vært positivt. Da vet jeg hvor listen er, og jeg har vokst på det, sier Vedvik til BA.

Svela er enig.

– Jeg synes at argumentasjonsrekken er svært tynn. Og jeg opplever at vi har norske friidrettsfans i ryggen. Ja, de vil gjerne se verdenseliten, men de vil også heie frem norske, ikke bare se en haug med vestafrikanere. Kanskje vi kunne fått nye personlige rekorder, kretsrekorder, nærmet oss de beste i verden? Det er slike ting friidrettspublikumet setter pris på, sier Svela.

– Kraftig fraløpt er en overdrivelse. Mest sannsynlig hadde vi vært på oppløpet i det de beste går i mål. Det er jo helt greit. Da er vi 20 sekunder bak de beste i verden på 3000 meter. Det er jo bra, sier Svela.

Per Svela vant 3000 meter menn nasjonal klasse på Bislett Games fjor.

Per Svela vant 3000 meter menn nasjonal klasse på Bislett Games fjor. Foto:

Artikkeltags