Mye direktesport på BA.no i helgen

Eli Anne Dvergsdal er beste kvinnelige motbakkeløper i Bergen, men til helgens skal hun debutere for Gneist på 1500- og 3000-meter under innendørs-NM. (Arkivfoto: Anders Kjølen)

Eli Anne Dvergsdal er beste kvinnelige motbakkeløper i Bergen, men til helgens skal hun debutere for Gneist på 1500- og 3000-meter under innendørs-NM. (Arkivfoto: Anders Kjølen)

Artikkelen er over 1 år gammel

Eli Anne Dvergsdal debuterer for sin nye klubb i innendørs-NM, Vilde Bøe Risa i aksjon for sin nye svenske klubb og Bringserie med Bergen HKs J16-lag. Det er duket for mye god direktesport på BA.no i helgen.

DEL

Motbakkedronningen Dvergsdal har meldt overgang fra Varegg til Gneist. Det siste året har hun vært sin egen trener, men nå skal 27-åringen bare fokusere på å være utøver.

– Jeg kjente at jeg mistet energi som utøver av å være min egen trener, så da Gneist kom på banen med sin trener, ble det egentlig et enkelt valg.

Det var Fanaposten som først omtalte overgangen.

Treneren lokket

Treneren hun snakker om er Johnny Ådland, som har en lang merittliste med langdistanseløpere både i nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg hadde satt en del kriterier for en ny trener, og han passet veldig godt. Jeg kjenner ham ikke godt selv, men vet at han har hatt utøvere på et høyt nivå tidligere. Dessuten anbefalte min trener fra Gular-tiden, Arne Risa, ham. Da var jeg sikker, forteller Dvergsdal til BA.

I Gneist er man meget fornøyd med at klubben har sikret seg en av de største profilene i landet på motbakke- og terrengløp.

Debuterer i NM

– For oss er dette veldig bra. Vi ønsker å bygge opp et sterkt jentemiljø i klubben, og da er det viktig å få en slik profil inn, sier friidrettskoordinator i Gneist, Tom Roger Johansen.

I helgen debuterer Dvergsdal i Gneist-drakten under innendørs-NM i Haugesund. Hun skal løpe de uvante distansene 1500- og 3000-meter.

– Jeg aner ikke hvordan det kommer til å gå. I utgangspunktet er det litt korte distanser for meg, forteller hun.

På BA.no kan du følge innendørs-NM i friidrett lørdag fra kl. 11.30 og søndag fra kl. 09.30.

Bringserie fra Kongsvinger

Det er også annen lokal direktesendt sport på BA denne helgen. Blant annet kan håndballinteresserte følge Bergen HKs J16-jenter i Bringserien, som spiller på Kongsvinger i helgen.

Fyllingen-herrenes hjemmekamp mot Haslum i eliteserien står også på programmet, i tillegg til basketball, volleyball og treningskamper i fotball. På søndag kan du se Vilde Bøe Risa i aksjon for sin nye svenske klubb Kopparbergs/Göteborg mot LSK Kvinner

Artikkeltags