Warholm tok sin første Diamond League-seier på to år

Karsten Warholm vant 400 meter hekk.

Karsten Warholm vant 400 meter hekk. Foto:

Av

Karsten Warholm innfridde favorittstempelet og vant suverent med tiden 47,85 på 400 meter hekk under torsdagens Diamond League-stevne i Stockholm.

DEL

23-åringen fra Ulsteinvik ledet fra start til mål og vant overlegent. Nestemann, Timothy Holmes fra USA, løp i mål nesten halvannet sekund bak, på tiden 49,25. Med det sesongdebuterte Warholm på best mulig vis utendørs i den svenske hovedstaden.

Nordmannen vant Diamond League-stevnet i Stockholm også i 2017, men året etter ble han slått av Abderrahman Samba. Qatar-løperen, som var fjorårets store hekkeløper, slo Warholm i alle Diamond League-møtene i 2018. Torsdag stilte han ikke til start og Warholm var dermed favoritt.

Feltet manglet også Kyron McMaster fra De britiske jomfruøyene, og Warholm var den eneste av de seks beste på verdensrankingen som stilte til start.

Warholm feide gjennom første sving og ledet umiddelbart. I den kritiske fasen av løpet holdt han tempoet oppe og vant suverent. Ned til nestemann skilte mange, mange meter.

På 400 meter hekk tok Warholm VM-gull i London i 2017 og EM-gull i Berlin i 2018. I år vant han innendørs-EM på 400 meter.

Bislett Games går av stabelen 13. juni. Også der er Warholm regjerende seierherre.

Artikkeltags