Det avslørte hekkeløperen på direkten da hun var på besøk i sjakkstudioet til NRK for det tredje partiet til Magnus Carlsen i VM-kampen mot Sergej Karjakin.

– Jeg kan si det offisielt nå. Jeg flytter hjem til Oslo, sa bergenseren til statskanalen. Hun kommer fra Laksevåg, som var klubben hun vokste opp i. Senere ble det mange år i Norna-Salhus, før hun flyttet til Oslo og meldte overgang til BUL.

En sesong i Arizona

24-åringen brøt med sin norske trener og sitt norske miljø etter sesongen i fjor. Hun valgte å satse videre i Arizona i USA, i et helamerikansk miljø med amerikansk trener der hun satset fram mot OL i Brasil. Det kunne lenge virke som om dette ikke var noen suksess, for det tok tid før hun fikk fart på sesongen. Men sin vane tro, kom Pedersen i form til det gjaldt, og gjorde et bra OL.

Tidligere i høst kunne hun avsløre for BA at hun vurderte å avbryte USA-oppholdet, blant annet fordi hun ikke ville være så langt borte fra kjæresten, den belgiske tikjemperen Thomas van der Plaetsen, som vant årets EM.

– Vi håper veldig sterkt å få det til slik at det ikke blir ni timers reise mellom oss, sa Pedersen til BA 25. august.

Da skulle hun til fjells med kjæresten for å tenke over fremtiden. Nå er beslutningen tatt, det blir Norge og Oslo for Pedersen neste sesong.