– Det er helt ubeskrivelig. Fantastisk! Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg hadde et lite håp om gull, men hadde aldri trodd at det skulle gå. Det føles fantastisk, jubler Beatrice Llano etter VM-gullet i U20-VM.

Laksevåg-jenten hadde de tre lengste kastene i lørdagens finale i sleggekast, og kastet nesten en meter lengre enn australske Alexandra Hulley som endte på 2.-plass.

– Jeg følte meg litt truet av noen der, for jeg vet at de kan hive veldig langt. Men så var det ingen som hev lengre enn meg, ler Llano.

Mye energi

18-åringen visste at hun hadde vunnet gull før hun gikk opp for å kaste det fjerde og siste kastet. Det ble sågar det lengste kastet, på 64,33 meter.

– Jeg husker ikke så mye av det kastet. Det var så mye energi. Adrenalin og glede. Det var ikke det beste kastet teknisk, for jeg skalv i hele kroppen. Jeg kastet bare på energi, og det føltes så bra. Jeg så at det gikk langt og tenkte «herregud, så bra!», beskriver Llano.

Gledestårene kom med en gang den siste sleggen ble sendt av gårde.

– Jeg begynte å grine med en gang jeg satte den siste, ler Llano.

Sykdom og skader

Prestasjonen er ekstra imponerende med tanke på den oppladningen hun har hatt. I februar fikk hun luftveisproblemer og spysyke, og luftveisproblemene ga seg ikke før for tre uker siden. I tillegg har hun slitt med betente fettputer og jumpers knee.

– Jeg trodde ikke dette kunne gå for en måned siden. Da hev jeg veldig dårlig og følte meg ikke bra. Jeg var frustrert og lei meg. Men det har løsnet de to siste ukene, og jeg satte nye personlig rekord for noen uker siden. Men de siste månedene før mesterskapet har vært fullt av frustrasjon og tårer. Jeg har tenkt på om det er verdt det, men nå fikk jeg svar på at dette er det verdt, forteller Llano.

For etter gårsdagens gull er det i alle fall ingenting i veien med motivasjonen.

– Jeg har aldri vært så motivert som nå. Nå er jeg virkelig klar for å trene hardt og gjøre det like bra neste år, smiler hun.

Håper på NM-gull

Men først venter NM, på «hjemmebane» på Askøy.

– Da er det tilbake i fightmode. Målet er så klart å vinne gull. Det som er gøy i år er at det er tre jenter som kaster langt over 60 meter, så nivået har aldri vært så bra som det er nå, sier hun.