Stortalentet tok EM-medalje: – Jeg er sjokkert!

Beatrice Llano overrasket seg selv da hun tok bronse i U23-EM. Den skal hun feire sammen med de tilreisende venninnene og familien.

Beatrice Llano overrasket seg selv da hun tok bronse i U23-EM. Den skal hun feire sammen med de tilreisende venninnene og familien. Foto:

Beatrice Llano (19) klinket til og tok bronsemedalje under U23-EM i friidrett.

DEL

– Jeg er veldig, veldig glad! Og sjokkert! Dette hadde jeg ikke trodd, sier en strålende fornøyd Beatrice Llano til BA, få minutter etter at hun sikret seg bronsemedalje i sleggekast under U23-EM i friidrett i polske Bydgoszcz.

Med et lengstekast på 66.74 meter var Laksevåg-jenten 72 centimeter bak vinneren, Alyona Shamotina fra Ukraina. Bakover på listen skilte det bare 29 centimeter ned til 6.-plassen.

– Prestasjonsmessig bedre i år

– Ja, det var skikkelig jevnt! Det er helt fantastisk! Jeg hadde bare håpet på «pers», men selvsagt tar jeg medalje foran enn «pers», fortsetter den entusiastiske bronsevinneren.

Bronsemedaljen i dette U23-europamesterskapet kommer ett år etter at hun vant gull i U20-VM, også det i Polen.

– Denne medaljen er nok litt under et junior-VM-gull, men prestasjonsmessig er dette bedre enn i fjor. Nivået er tøffere, påpeker Llano som i 2015 ble kåret til Hordalands største friidrettstalent av BA.

Vil ta personlig rekord i NM

Laksevåg-utøveren har hatt en god sesong så langt i år, og EM-medaljen er bare prikken over i-en. Tidligere denne sesongen har hun vunnet stevner i både Göteborg og Columbia. Nå er det bare en ting som gjenstår før sesongen nærmest er perfekt.

– Jeg har ikke perset i år, og i dag var jeg en meter bak. Jeg har vært utrolig stabil i år og har kastet 65,66,65, 66 og så videre. Jeg venter fremdeles på persen og jeg satser på at den kommer i NM, sier Llano som skal feire medaljen sammen med både venner og familie som har tatt turen til Polen.

Friidretts-NM blir arrangert i Sandnes i august, og da får vi svar på om 19-åringen klarer å overgå 67.86 som kun kastet på Fana stadion i fjor.

Flere medaljehåp søndag

Llanos medalje var den første medaljen av en lokal utøver i EM-mesterskap som startet torsdag. Men søndag kommer det flere muligheter.

Da skal Sven Martin Skagestad i aksjon i diskosfinalen, og Norna-Salhus-kasteren er på forhånd en av favorittene.

Det er også Sigrid Borge fra Osterøy som i år ligger på 3.-plass på U23-statistikken i Europa.

I tillegg er også stavhopperen Eirik Dolve og 1500-meterløper Ingrid Folvik kvalifisert for finaler søndag.

Artikkeltags