Det er ikke bare én bergenser som herjer!

Isabelle Pedersen, Martin Roe og Eduard Hartmann (BIK) har alle hatt en god helg!

Isabelle Pedersen, Martin Roe og Eduard Hartmann (BIK) har alle hatt en god helg!

Artikkelen er over 2 år gammel

Martin Roe tok norsk rekord i syvkamp søndag, Isabelle Pedersen skrev norgeshistorie lørdag – og «ukjent» bergenser yppet seg mot Aleksandr Legkov.

DEL

Det har skjedd vanvittig mye for Idretts-Bergen i helgen. Basket-, håndball-, volley- og hockeykamper, friidrettsprestasjoner på løpende bånd, hederspris til lokal ildsjel, et fotballting som får følger for lokalfotballen – og et beinbrudd.

Rosinen i pølsen er selvsagt Håvard Lorentzens elleville VM-gull, men han er ikke den eneste bergenseren som har herjet.

Ble historisk

Laksevåg-jenten Isabelle Pedersen skrev norgeshistorie da hun kom seg til VM-finalen på 60 meter hekk lørdag.

Overfor NRK oppsummerte hun glimrende hennes egne prestasjoner:

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Folkens, jeg er første norske kvinne i en VM- eller OL-finale som sprinter noensinne. Det er sykt i seg selv, sa hun.

Pedersen er i ferd med å nærme seg den norske rekorden på 7,83.

Men finalen ble en liten nedtur, selv om tiden 7,94 på ingen måte er svak.

Østerrikes Stephanie Bendrat, Norges Isabelle Pedersen og USAs Sharika Nelvis under 69 meter hekk i semifinalen i innendørs-VM.

Østerrikes Stephanie Bendrat, Norges Isabelle Pedersen og USAs Sharika Nelvis under 69 meter hekk i semifinalen i innendørs-VM. Foto:

Pedersen kom godt i gang, men var sjanseløs mot de antatt beste løperne. Kendra Harrison fra USA vant overlegent med tiden 7,70, som også er ny mesterskapsrekord. Isabelle Pedersens treningsvenninne, Christina Manning, sørget for dobbelt amerikansk med sin sølvmedalje. Nadine Visser fra Nederland knabbet bronsen.

Pedersen kom i mål som nummer seks. Etter ny personlig bestenotering på 7,86 i semifinaleheatet, var Pedersen altså tilbake på nitallet i finalen med 7,94.

– Det var ikke dette jeg hadde håpet på. Det var det ikke, sa hun til NRK rett etter at finalen er ferdigløpt.

Hun hadde satt seg et høyere mål enn å bli parkert i finalen – selv om plassen hennes i det gjeve selskapet ikke var noen selvfølge i forkant.

– Det er vel åpenlyst at jeg er et menneske som satser på å gjøre det aller beste. Jeg føler at den treningen jeg har gjort og det jeg har klart å gjøre, det ville ha vært raskere enn det som var både 3.- og 2.-plass i dag, svarer Pedersen statskanalen.

Martin Roe med norsk rekord i syvkamp

Bergenseren Martin Roe (25) vant NM-gullet i syvkamp og forbedret samtidig Lars Vikan Rises norske rekord til 5951 poeng.

Rise fra Moelven hadde rekorden med 5902 poeng. Han ble henvist til sølvet med 5583 poeng.

Roe satte en solid pers på 60 meter med 6,92 og fulgte opp med å sette norsk rekord i lengde innendørs med 7,81. Han støtte kulen 15,71 meter og avsluttet første dag med å ta seg over 1,96 meter i høyde.

– Noen av resultatene i dag kom litt som lyn fra klar himmel. Jeg har ikke hatt noe spesielt fokus på innendørssesongen, sier Roe til nettstedet friidrett.no.

Roe klarte 8,43 på 60 m hekk, 4,80 i stav og avsluttet med 2.51,03 på 1000 meter.

Også diskoskasteren Sven Martin Skagestad (23) var i aksjon i helgen. Godvik-gutten kastet 61,27, drøye to meter bak EM-kravet. Det var dårlige forhold, melder friidrett.no. Han deltaer i European Throwing Cup til helgen.

BIK venter på skjebnesvar

BIK spilte sine to siste seriekamper i 2. divisjon Bergenshallen i helgen. Der ble topplaget Storhamar YA maltraktert. Lørdag vant BIK hele 9-2, og Eduard Hartmanns mannskap fulgte opp med 12-4 søndag.

Men kampene var i seg selv uten betydning, for lagene kunne ikke bytte plass. BIK ligger på 3. plass, men håper ennå å få spille kvalifisering sammen med topplagene Moss og Storhamar for å rykke opp.

Rot i Norges Ishockeyforbund har gjort at Moss fikk plassen sin tilbake etter en klage, en plass BIK har blitt lovet av forbundet. Appellutvalget som skal behandle en klage fra BIK vil komme med et svar i løpet av denne uken.

TIF Viking vant serien

... Men det ble ikke akkurat noen gullfeiring uansett på bergenslaget.

Volleyballguttene i TIF Viking sikret 1.-plassen i serien allerede lørdag med 3-1-seier over tabellnabo Tromsø. De er seiersvante, men det er ikke derfor feiringen uteble!

– Ja, vi vinner liksom ingenting. Serien er på en måte bare forberedelsen til sluttspillet. Det er litt trist, men sånn er det, sier hovedtrener Jon Eirik Liseth til BA.

Søndag tapte laget hans 1-3 for TVN, men som Liseth sier:

– Resultatet i dag betyr ingenting. Vi vant serien lørdag, og begynte denne kampen med spillere som ikke har spilt mye sammen, sier Liseth.

Nå har TIF Viking tre uker på seg til å finne sluttspillformen. Som serievinnere slipper de kvartfinale, og møter mest sannsynlig Randaberg i semifinalen. I mellomtiden melder Liseth om et hardt treningsprogram – men lover litt påskefri også!

Fikk Nikken-prisen

Lørdag kveld fikk Mette Hammersland tildelt Nikken-prisen, som tildeles en person som har gjort en stor innsats for norsk fotball. Hammersland har gjennom flere tiår hatt verv og roller i IL Sandviken, krets og forbund.

«Mette Hammersland er en av pionerene på kvinnesiden i norsk fotball», heter det i begrunnelsen fra Norges Fotballforbund.

Mette Hammersland ga seg som styreleder i Sandviken Toppfotball i vinter.

Mette Hammersland ga seg som styreleder i Sandviken Toppfotball i vinter. Foto:

Kjempet mot Legkov

Sturla Lie fra TIF Viking kjempet søndag om seieren i Demino Ski Maraton mot med løpere som Alexander Legkov og Ilia Chernousov. Tross store navn en massiv startliste, endte Lie i mål som nummer tolv, bare 5,6 sekunder bak vinneren. Femmilen under Denimo Ski Maraton er en del av Worldloppet (langdistanselangrenn).

Lie deltar med det franske langdistanseteamet denne sesongen, Team Haute Savoie. TIF Viking-trener Ørjan Olsen gir ham oppfølging, får BA opplyst.

Sturla Lie, her i Ulriken Opp i 2017.

Sturla Lie, her i Ulriken Opp i 2017. Foto:

Brudd i foten for Løseth

Den danske håndballstorheten Midtjylland må unnvære Tonje Løseth resten av sesongen etter at bergenseren skadet seg lørdag.

Uhellet var ute for Løseth på trening foran mesterligamøtet med Marit Malm Frafjords Bucuresti. Også Amanda Kurtovic spiller for den rumenske storklubben.

Søndag opplyser Midtjylland i en pressemelding at uheldige Løseth trolig mister resten av sesongen.

Tonje Løseth, her fra tiden i Tertnes, er nå skadet.

Tonje Løseth, her fra tiden i Tertnes, er nå skadet. Foto:

– Venstrebacken Tonje Løseth tråkket uheldig ned på foten til en medspiller og vred den kraftig rundt. På sykehuset i Bucuresti kunne de konstatere at den norske jenten hadde pådratt seg brudd i foten, heter det fra klubben.

Skaden kommer svært ubeleilig for Midtjylland, som allerede har flere viktige spillere på skadelisten.

Foran søndagens kamp ligger Jylland-klubben sist i sin mesterligagruppe. Bucuresti er nummer tre.

Også Veronica Kristiansen spiller for Midtjylland, men den norske landslagsprofilen bytter til Györ i sommer.

Artikkeltags