Håvard Haukenes disket

Håvard Haukenes (t.v.) i aksjon.

Håvard Haukenes (t.v.) i aksjon. Foto:

– Jeg synes det var strengt dømt, sier Håvard Haukenes etter å ha blitt disket i VM.

DEL

LONDON: Søndag morgen kl. 0845 norsk tid, la Håvard Haukenes (27) ut på 50 km kappgang på The Mall, den langstrakte gaten mellom Buckingham Palace og Trafalgar Square i London. Etter en overraskende 7.-plass i OL i fjor, og ikke minst verdens beste tid i år før VM, var det forventninger til bergenseren.

Han begynte bra, men det første røde kortet kom tidlig (en ryker ut på tre røde).

– Jeg hadde foretrukket at han åpnet litt roligere, men det er masse folk og mange inntrykk her. Mange som roper og heier, og de er tett på. Kanskje det påvirket ham til å gi litt ekstra, sier trener Stephan Plätzer etterpå.

For det kom to nye røde midtveis i løpet, og dermed var Haukenes ute.

– Strengt dømt

– Jeg synes det var strengt dømt, men jeg må uansett bare legge meg flat. Dommerne bestemmer, sier Haukenes, som så nesten helt upåvirket ut da han kom i pressesonen etter på ha blitt dømt ut litt etter 30 kilometer.

– Fysisk ser du jo at han er i kjempeform, men vi må bare jobbe med teknikken. Han hadde noen gode og noen dårlige runder i løypen her. Men det er umulig for meg  å si om det er strengt dømt, for fra sidelinjen ser du jo utøverne bare noen meter hver runde, påpeker Stephan Plätzer.

Som å bygge et hus

– Dette gjør vondt, jeg er veldig skuffet. For jeg føler meg i kjempeform, underveis føltes det bedre enn i OL. Men det er bare å lære av dette, og gå videre. Det får ingenting å si for den fremtidige satsingen, sier Haukenes som har medalje i OL i 2020 som store mål.

– Vi har jobbet mot 13. august 2017 i et år. Jeg pleier å si at mesterskap er som å bygge et hus, og så riskere at huset brenner ned den dagen du skal flytte inn! Men; jeg opplevde dette med Kjersti (Tysse Plätzer) tre mesterskap på rad. Det gjør kjempevondt, men en kan ikke gjøre annet enn å ta det til etterretning, jobbe med teknikken og komme sterkere tilbake, sier Plätzer.

Løpet ble vunnet helt suverent av verdensrekordholder Yohann Diniz, på ny mesterskapsrekord på 3 timer, 33 minutter og 11 sekunder.

Far Knut Håvard Haukenes med en passende T-skjorte på sidelinjen! Men mye støtte fra familie og venner hjalp ikke Håvard Haukenes i London søndag.

Far Knut Håvard Haukenes med en passende T-skjorte på sidelinjen! Men mye støtte fra familie og venner hjalp ikke Håvard Haukenes i London søndag.

Artikkeltags