Opptur for Roe – nedtur for Pedersen

Martin Roe (IL Fri) er i form, og vant tikampen på Tenerife i pinsehelgen.

Martin Roe (IL Fri) er i form, og vant tikampen på Tenerife i pinsehelgen. Foto:

I sin tredje tikamp for sesongen vant Martin Roe i helgen på Tenerife. For Isabelle Pedersen, derimot, fortsetter motgangen.

DEL

Martin Roe (27) har hatt stadig fremgang de siste årene. 12.-plass i tikamp i London-VM 2017 ble fulgt opp med 6.-plass i EM i Berlin i fjor.

I helgen vant Fri-utøveren «Meeting International Arona» på Tenerife, som også er den del av det internasjonale friidrettsforbundets tikamp-serie.

Spesielt gledelig var det at han knallet til med ny pers på 110 meter hekk, en øvelse som voldte ham problemer i hele fjor på grunn av en trøblete lyske.

Sakte for Pedersen

For et annet bergensk friidrettshåp, Isabelle Pedersen (27), går det langt fra like bra. Laksevåg-ekspressen har hatt en veldig skuffende sesongstart.

Isabelle Pedersen er ikke i form, og ble nummer åtte på 100 meter hekk i Hengelo.

Isabelle Pedersen er ikke i form, og ble nummer åtte på 100 meter hekk i Hengelo. Foto:

Selv om årets VM ikke starter før i september, er det bekymringsfullt at Pedersen ikke får opp farten. Søndag løp hun inn til 8.-plass på 100 meter hekk med 13,27 i Hengelo, 1/100 bak hennes årsbeste.

Persen og norgesrekorden fra i fjor er på 12,72.

Sterkt av Sjursen

Gjert Høie Sjursen (19) fra Gneist ble nummer seks i U20-klassen i nordisk mesterskap i mangekamp i Uppsala med 6649 poeng. Det er en en klar forbedring av den tidligere persen på 6492 poeng.

Sjursen klinket til med 7,06 i lengde, noe som er personlig rekord og hans første tellende hopp over syv meter!

Tidene er hentet fra friidrett.no

Artikkeltags