Roe: – Veldig fornøyd med 12.-plass i VM

Martin Roe fra Trengereid.

Martin Roe fra Trengereid. Foto:

Av

Martin Roe (25) lå an til norsk rekord, men en skade i armen ødela avslutningen på tikampen.

DEL

LONDON: Men selv om kraftpluggen fra Trengereid kastet åtte meter bak pers i nest siste øvelse, spyd, var det en godt fornøyd Roe som snakket med BA etter at tikampen var over.

– Nå er jeg først og fremst glad vi er ferdige, ler han etter den utmattende kampen som går over to dager.

– Men herregud så gøy det har vært! Britene elsker sin friidrett, det er en helt utrolig følelse å konkurrere foran 60.000 ville tilskuere, smiler han.

Uoppmerksomhet ga skade

Roe lå på 12.-plass etter fredagens fem øvelser. Etter pers på 110 meter hekk i den første øvelsen lørdag, og 3.-plass i hans sterkeste øvelse i diskos, var han oppe på en sterk 8.-plass.

Roe visste at han ville falle nedover i stav, hans svakeste øvelse. Men der var han like under pers med 4,50, noe han var godt fornøyd med. Da var det verre med det som skjedde i spyd like etter.

– Jeg fikk en rift i triceps i kastarmen under oppvarming. Jeg var kanskje ikke helt varm, og kanskje litt uoppmerksom og gjorde noe feil teknisk. Uansett så hemmet det meg veldig, sier Roe.

Mistet norgesrekorden

Både pers og årsbeste i spyd er godt over 66 meter for Roe, men med skadet kastarm landet spydet på 58,30.

Det som kanskje irriterer ham mest, er at han dermed ikke fikk has på Benjamin Jensens mosegrodde norgesrekord på 8160 poeng fra 1999. Roe endte på 8040 poeng, noe som også er bak persen hans på 8144, satt da han kvalifiserte seg til VM i juli.

– Jeg har vært veldig stabil i spyd i år, og ville normalt klart 63-64 meter greit. Da kunne jeg også pushet meg litt mer på den avsluttende 1500-meteren, og det ville ganske sikkert gitt rekord. Men skitt au, den kommer, smiler Roe.

Må ut av fulltidsjobb

Svært mange VM-debutanter «bukker under» i sitt første mesterskap, mens Roe – inntil skaden ødela litt i avslutningen – leverte over all forventning.

– Ja, jeg kom inn i mesterskapet ranket som nummer 31 i verden, og tar en 12.-plass. Det er enormt, jeg er kjempefornøyd!

– Dette er noe jeg har jobbet for i snart 20 år, smiler 25-åringen.

– Hvis jeg nå kan komme meg ut av fast jobb, og få satset enda mer på idretten, tror jeg at jeg kan ta steget inn blant for eksempel de seks beste i EM neste år. Alle jeg konkurrerte mot her er proffe idrettsutøvere, og det må man nesten være i en så tøff øvelse, sier Roe til BA.

Artikkeltags