Klubbene tror på bedre tider

PRØVEKANIN: Marius Presthus Heggen (7) var en av svært mange barn som kom for å prøve det nye anlegget. Her tar han sats og hopper i en av de to hoppegropene som nå kan benyttes. Skansemyren er åpen for alle og inkluderer treningsapparater, trampoliner og en joggesti rundt hele anlegget.  FOTO: BERNT-ERIK HAALAND

PRØVEKANIN: Marius Presthus Heggen (7) var en av svært mange barn som kom for å prøve det nye anlegget. Her tar han sats og hopper i en av de to hoppegropene som nå kan benyttes. Skansemyren er åpen for alle og inkluderer treningsapparater, trampoliner og en joggesti rundt hele anlegget. FOTO: BERNT-ERIK HAALAND

Artikkelen er over 1 år gammel

Sentrumsklubbene forventer større aktivitet og økt medlemsmasse etter at Skansemyren er blitt oppgradert.

DEL

Skansemyren: Friidrettsmiljøet i Bergen sentrum jubler etter at Skansemyren er oppusset og oppgradert for 19 millioner kroner, hvor blant annet grusen er skiftet ut med fast dekke og tribunene er rehabilitert.

Dermed er det slutt på Cooper-test i gjørmete grus for sentrums-elevene på regnfulle høstdager.

Stabilt gode forhold

Mosjonister og eliteutøvere kan nå trene under svært gode forhold året rundt.

– Det er fantastisk, ja julaften og bursdag på samme dag! Nå kan vi drive friidrett på lik linje som andre klubber, sier Bjørg Larsen i TIF Viking.

Mulighetene for friidrettsmiljøet i sentrum vil nå virkelig åpne seg, tror hun.

– Hvis man ikke får noen gode i friidrett nå, herfra –ja da må vi bare takke oss selv. For nå har vi alt tilrettelagt for oss, sier hun.

Konsekvensen av nyoppusset anlegg er større pågang. Anlegget er for alle, aktiviteten øker, noe også klubben merker.

– Nå begynner vi å få flere utøvere og vi må få flere trenere. Stigningen går den veien, sier hun og peker oppover.

Johannes Gjesdal er primus motor i Varegg Fleridrett. Han er enig med Larsen.

– Jeg tror dette vil gi oss en voldsom «boost», sier han.

Saken fortsetter under bildet

KLIPP KLIPP: Ordfører Marte Mjøs Persen fikk æren av å klippe den røde snoren og åpne det nyoppussede anlegget. FOTO: Bernt-Erik Haaland

KLIPP KLIPP: Ordfører Marte Mjøs Persen fikk æren av å klippe den røde snoren og åpne det nyoppussede anlegget. FOTO: Bernt-Erik Haaland

Lek og konkurranser

Nyåpningen tirsdag ble feiret med Friidrettens dag, som samlet hundrevis av voksne og barn.

Bergen kommune, IL Fri, TIF Viking, Varegg IL og Gular sto for organiseringen av programmet, som startet med at barna fikk prøve det splitter nye anlegget.

Her kunne man velge mellom 60 meter, hekk, kappgang, lengde, terrengløp og kulestøt. Det var lange køer på alle stasjonene.

Ordfører Marte Mjøs Persen klippet snoren som åpnet nye Skansemyren.

– Jeg blir veldig glad av å se hva det betyr for miljøet. Jeg ser jo all den aktiviteten som foregår her, sier Persen.

Det var også tid til litt ordentlig konkurranse i går, med stav, 100 meter, kule, 400 meter og 1500 meter. Stavsprang har det ikke vært på Skansemyren på mange tiår, og det var faktisk første gang kvinner konkurrerte i stavsprang her!

Artikkeltags