Løpsrekord med et smil

Beate Holm-Hellesøy var et stort smil da hun fikk utlevert «startpakken» for Bergen City Marathon i Vikinghallen. Hun kan forvente seg smil rundt løypen i morgen også, den motstanden løpet møtte fra sure bilister i starten er så godt som borte. Til venstre Per Vatne fra arrangørklubben TIF Viking.

Beate Holm-Hellesøy var et stort smil da hun fikk utlevert «startpakken» for Bergen City Marathon i Vikinghallen. Hun kan forvente seg smil rundt løypen i morgen også, den motstanden løpet møtte fra sure bilister i starten er så godt som borte. Til venstre Per Vatne fra arrangørklubben TIF Viking. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Beate Holm-Hellesøy var et stort smil da hun hentet ut startnummer for Bergen City Marathon. Lørdag løper hun et løp som blir stadig mer populært, også blant dem som ikke løper!

DEL

VIKINGHALLEN: Da Bergen City Marathon for fem år siden stengte Bryggen for første gang, raste byens bilister. Nå får arrangørene i TIF Viking stadig mindre kjeft.

– De første årene visste jo ikke folk helt hva dette var for noe, og hisset seg gjerne opp. Nå kjenner nesten alle noen som skal løpe. Arrangementet i seg selv er blitt mer kjent, og vi opplever en aldri så liten «løpsbølge» i befolkningen. Så nå får vi mye mindre klager, smiler arrangementssjef Janne Jensen.

Helt gåen ved 30 km

Det summet av forventningsfulle løpere som hentet ut startnummer og informasjon i Vikinghallen i går, blant dem Beate Holm-Hellesøy.

– Jeg har bare løpt halvmaraton her før, men jeg løp min første hele i maratonkarusellen i Fana i vinter. Det gikk fint, så jeg gleder meg. Trikset er å ikke bli for ivrig, sier hun.

– Du har dummet deg ut hvis du er helt «gåen» ved 30 km. For da er du sliten, uansett hvordan du snur og vender på det. Men da må du altså ha litt igjen, pluss at du må ha vilje. Maraton-distansen er neppe noe for dem som ikke klarer å presse seg litt, påpeker Holm-Hellesøy, som har lagt grunnlaget med fem treningsøkter i uken.

– Jeg har løpt en god del i mange år. Jeg liker det, rett og slett, sier hun.

Fakta

Bergen City Marathon går lørdag av stabelen for femte gang.

Det forventes ca. 11.000 løpere fordelt på de ulike løpene: Maraton (ca. 800 løpere), halvmaraton (5000), bedriftsstafetten (4000), 5 km (1000) og barneløp (500).

Løypen går fra Bryggen og ut til Gamle Bergen, opp i Fjellveien som en følger inn til Svartediket, ned over Kronstad, ut over Møhlenpris til Nornes og inn til Bryggen. Runden løpes to ganger for hel maraton og en gang for halvmaraton.

Et spark i ræven

Holm-Hellesøy er en av seks ansatte fra NAV Laksevåg som skal løpe i morgen. Lise Digranes er en annen, men hun har ikke like omfattende treingsgrunnlag.

– Nei, jeg meldte meg på for å gi meg selv et «spark i ræven». Jeg ønsker å komme meg opp på et nivå der jeg trener minst to ganger i uken, og jeg har kjørt litt på i det siste.

– Det kjekke er jo å merke at når en kommer seg gjennom de første, tunge øktene, så gir trening rett og slett energi. En blir mer sliten av å la være å trene, sier Digranes.

– En føler jo ofte at en ikke har tid til å ta seg en økt, men det stemmer vel egentlig ikke, smiler hun.

11.000 gir deltaker-rekord

Digranes skal ut på halvmaraton, hennes aller første.

– Jeg har løpt 5-kilometeren her før, og i oppkjøringen nå har jeg løpt 12 km sammenhengende. Det gikk fint, trikset er bare å holde lavt tempo. Men en halvmaraton (21 km) er jo et stykke lengre, så her er det bare å krysse fingrene, ler hun.

Løypesjef Halfdan Haukeland forteller om en ganske avgjørende løypeendring i år, som kan føre til at få klager fra bilistene blir enda færre.

– Ja, vi får i år lov til å legge traseen fra Møhlenpris og rundt mot Nøstet ut på kaien, bak gjerdene. Dette er jo egentlig et område med strenge restriksjoner, det er jo derfor det er avstengt. Men Havnevesenet har vist en utrolig velvilje, forteller han.

– Den nye traseen over Dokken gjør at vi kan ha to veier ut av byen åpne for biler under løpet. Før var det kun gjennom Håkonsgaten, og der ble det naturlig nok kø. Nå får vi åpnet et felt over Nøstet, og det vil hjelpe veldig på trafikkavviklingen, sier han.

Midt på dagen fredag var det påmeldt 10.800 påmeldt i de ulike løpene, inklusive 4000 i bedriftsstafetten.

– Vi regner med 11.000 deltakere, sier Janne Jensen. Det er solid rekord.

Artikkeltags