– Motivasjonen er nå tilbake, ellers hadde jeg ikke gjort dette. Nå satser jeg for fullt, sier Ezinne Okparaebo.

Den satsingen blir i år som Norna-Salhus-utøver.

– De har signalisert at de ønsker meg, og jeg har inntrykk av at Norna-Salhus er en klubb med bra samhold. Jeg trenger en klubb som backer meg. Og så liker jeg Bergen da, sier sprintesset og smiler.

– Vi er stolte

Søndag er hun i Bergen og hilser på alle i og rundt sin nye klubb, på Nornalekene i Leikvanghallen. Det er imidlertid bare som tilskuer.

– Vi er selvsagt stolte over å få Ezinne til Norna-Salhus, sier Jonathan Byrkjenes, sportslig leder i klubben.

Han forteller at Okparaebo først og fremst skal utvikle seg videre som utøver, men at hun også skal bidra på andre måter i klubben.

– Vi har mange jenter i klubben, og Ezinne kommer til å bidra med å ha treninger med dem. Hun har god kompetanse, så det kommer bare til å bli positivt, sier Byrkjenes.

Okparaebo bor nå i Oslo etter en periode i London. Nøyaktig hvor mye hun kommer til å være i Bergen er ikke helt bestemt ennå.

Saken fortsetter under lenken.

 

– Trenger en klubb som backer meg

Ifølge Byrkjenes har ikke Norna-Salhus sprengt banken for å sikre seg den tidligere BUL-utøveren.

– Vi har klare rammer og retningslinjer vi skal følge, og Ezinne er innenfor disse. Hun kunne helt sikkert fått mer i andre klubber, men jeg tror ikke det er det som er viktig for henne, sier han.

– Det stemmer. Det jeg trenger er frihet og en klubb som backer meg. Og det virker som at det er stas for de at jeg har kommet hit, og det setter jeg pris på, svarer Okparaebo, som i år ikke er en del av elitelandslaget.

Saken fortsetter under lenken.

 

Tok VM-krav lørdag

Det var i fjor sommer at sprinteren signaliserte at hun tok en pause fra friidretten. Frem til november drev hun med andre ting, som dansing og boksing.

– Jeg måtte ha en tenkepause, og trengte å finne tilbake gleden med å drive med dette igjen, sier Norges raskeste kvinne.

Debuten i Norna-Salhus-drakten er allerede unnagjort. Det skjedde lørdag da hun løp 60 meter under Bassen Sprint i Bærum, og med tiden 7,25 kom hun under kravet til innendørs-VM i mars.

I tillegg til dette verdensmesterskapet er årets mål EM i Berlin til sommeren.