Stortalentet satte årsbeste i verden - to ganger!

Martine Hjørnevik (t.v.) satte lørdag årsbeste i verden to ganger! Her er Norna-Salhus-utøveren sammen med treningsvenninnen Emma Moldestad Abotnes, som løper for Fana. – Det er veldig motiverende å trene med Martine, for man ser at trening funker, sier Moldestad Abotnes.Foto: Kristian Helle

Martine Hjørnevik (t.v.) satte lørdag årsbeste i verden to ganger! Her er Norna-Salhus-utøveren sammen med treningsvenninnen Emma Moldestad Abotnes, som løper for Fana. – Det er veldig motiverende å trene med Martine, for man ser at trening funker, sier Moldestad Abotnes.Foto: Kristian Helle

Artikkelen er over 2 år gammel

De konkurrerer for to forskjellige klubber, men hjelper hverandre med å bli bedre. Lørdag fikk de begge en pangstart på 2018.

DEL

Det aller mest oppsiktsvekkende var det Martine Hjørnevik (16) som sto for. Lørdag formiddag klinket hun til og satte årsbeste i verden innendørs i sin klasse på 60 meter hekk, og så gjorde hun det samme på 200 meter flatt senere på ettermiddagen. Vi er ikke mange ukene inne i 2018, men det gir likevel en solid pekepinn på at 16-åringen absolutt er å regne med internasjonalt.

– Det var sykt deilig, og skikkelig motiverende! stråler Hjørnevik etter de to imponerende prestasjonene under Nornalekene i Leikvanghallen.

Tiden på 60 meter hekk ble 8,26, mens hun suste i mål på 24,44 på 200-meteren.

Venninnen: – Du tar gull

Disse resultatene er starten på det hun håper skal bli en «dødsbra sesong», som hun kaller det selv. Og der er det store målet 100 meter hekk i U18-EM, som arrangeres i Ungarn i juli.

– Der vinner du gull, skyter Emma Moldestad Abotnes inn.

– He-he, det hadde jo vært kjempegøy, svarer Hjørnevik.

Norna-Salhus-utøveren, som fyller 17 i februar, har tidligere blant annet vunnet sølv i ungdoms-OL og gull i junior-NM.

Nevnte Moldestad Abotnes er året yngre enn Hjørnevik, og løper for Fana. Selv om de representerer forskjellige klubber trener de sammen fire dager i uken. Dette sammen med Hannah Steffensen (Fana) og Julie Bakke Liland (Norna-Salhus), under ledelse av Tor Haugland.

– Det er veldig motiverende å trene med Martine, for man ser at trening funker og man ser hva som må til, sier Moldestad Abotnes.

Martine Hjørnevik.

Martine Hjørnevik. Foto:

Håper på EM sammen

Trening gjør susen for Fana-sprinteren også, for etter en god fjorårssesong ser det ut til at fremgangen fortsetter i 2018.

På 200-meteren under Nornalekene lørdag vant hun J16-klassen med tiden 25,61. Dette resultatet er det nest beste innendørsresultatet i Hordaland noen gang, bare slått av treningsvenninnen Hjørnevik.

Vi snakker altså om en veldig kjapp duo, og til sommeren håper Moldestad Abotnes at hun slår følge med Hjørnevik til U18-EM.

– EM-kravet på 200 meter er 25,25, og persen min er 25,35. Målet er å ta kravet, sier friidrettstalentet bestemt.

Emma Moldestad Abotnes.

Emma Moldestad Abotnes. Foto:

I tillegg til Hjørnevik og Moldestad Abotnes, er det 539 andre deltakere som også er i sving under Nornalekene i helgen. Det er første gang det er mer enn 500 påmeldt.

– Friidretten både i Norge og Hordaland er i vekst, og det er kjekt. Det er også mange tilreisende, og det tar vi som en tillitserklæring. Stevner som dette er med på å forkorte vinteren, sier sportslig leder i Norna-Salhus, Jonathan Byrkjenes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken