Det aller mest oppsiktsvekkende var det Martine Hjørnevik (16) som sto for. Lørdag formiddag klinket hun til og satte årsbeste i verden innendørs i sin klasse på 60 meter hekk, og så gjorde hun det samme på 200 meter flatt senere på ettermiddagen. Vi er ikke mange ukene inne i 2018, men det gir likevel en solid pekepinn på at 16-åringen absolutt er å regne med internasjonalt.

– Det var sykt deilig, og skikkelig motiverende! stråler Hjørnevik etter de to imponerende prestasjonene under Nornalekene i Leikvanghallen.

Tiden på 60 meter hekk ble 8,26, mens hun suste i mål på 24,44 på 200-meteren.

Venninnen: – Du tar gull

Disse resultatene er starten på det hun håper skal bli en «dødsbra sesong», som hun kaller det selv. Og der er det store målet 100 meter hekk i U18-EM, som arrangeres i Ungarn i juli.

– Der vinner du gull, skyter Emma Moldestad Abotnes inn.

– He-he, det hadde jo vært kjempegøy, svarer Hjørnevik.

Norna-Salhus-utøveren, som fyller 17 i februar, har tidligere blant annet vunnet sølv i ungdoms-OL og gull i junior-NM.

Nevnte Moldestad Abotnes er året yngre enn Hjørnevik, og løper for Fana. Selv om de representerer forskjellige klubber trener de sammen fire dager i uken. Dette sammen med Hannah Steffensen (Fana) og Julie Bakke Liland (Norna-Salhus), under ledelse av Tor Haugland.

– Det er veldig motiverende å trene med Martine, for man ser at trening funker og man ser hva som må til, sier Moldestad Abotnes.

 

Håper på EM sammen

Trening gjør susen for Fana-sprinteren også, for etter en god fjorårssesong ser det ut til at fremgangen fortsetter i 2018.

På 200-meteren under Nornalekene lørdag vant hun J16-klassen med tiden 25,61. Dette resultatet er det nest beste innendørsresultatet i Hordaland noen gang, bare slått av treningsvenninnen Hjørnevik.

Vi snakker altså om en veldig kjapp duo, og til sommeren håper Moldestad Abotnes at hun slår følge med Hjørnevik til U18-EM.

– EM-kravet på 200 meter er 25,25, og persen min er 25,35. Målet er å ta kravet, sier friidrettstalentet bestemt.

 

I tillegg til Hjørnevik og Moldestad Abotnes, er det 539 andre deltakere som også er i sving under Nornalekene i helgen. Det er første gang det er mer enn 500 påmeldt.

– Friidretten både i Norge og Hordaland er i vekst, og det er kjekt. Det er også mange tilreisende, og det tar vi som en tillitserklæring. Stevner som dette er med på å forkorte vinteren, sier sportslig leder i Norna-Salhus, Jonathan Byrkjenes.