Toppidrettssjefen i Norges Friidrettsforbund, Håvard Tjørhom, har valgt å satse videre på de samme ti utøverne som utgjorde elitelaget i fjor.

Det såkalte «Team Tokyo», som er satt sammen med tanke på sommerlekene i Japan i 2020, består dermed av Henrik Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Håvard Haukenes, Karsten Warholm, Sven Martin Skagestad (slegge), Sondre Nordstad Moen, Isabelle Pedersen (hekk), Hedda Hynne, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Amalie Iuel.

– Utøverne i Team Tokyo er de vi ser på som våre største satsingsprofiler frem mot neste OL (Tokyo 2020). På veien dit har vi også verdensmesterskap og europamesterskap som viktige delmål, sier Tjørholm i en pressemelding.

– Uttaket er ikke statisk og endelig med tanke på årene som kommer. Vi vil jo naturligvis vurdere kandidater hvert år fremover, legger han til.

Utøverne som trolig har vært nærmest et opprykk til elitelaget er stortalentet Jakob Ingebrigtsen og sprinteren Jonathan Quarcoo. De er imidlertid plassert i det såkalte «Team Berlin», som befinner seg på nivået under elitegruppen.

Foruten Ingebrigtsen og Quarcoo inneholder gruppen bergenserne Eirik G. Dolve (stav), Martin Roe (tikamp) og Beatrice Nedberge Llano (slegge), Sigrid Borge (spyd) fra Osterøy, Nadia Akpana Assa, Ingar Kiplesund, og Marcus Thomsen.