– Jeg føler meg fin, og den siste treningsøkten jeg gjorde unna i dag (søndag), gikk også veldig lett og bra. Utfordringen min, etter å ha vært her en stund, er maten. Det er mange som skal bespises, og det er ikke tvil om at det går utover kvaliteten. Maten er sunn, men det er ikke mine favoritter som serveres, sier hun til NTB.

Hun har 13,07 sekunder som årsbeste denne sesongen. Det er bak både det internasjonale (13,00) og særnorske kravet på 12,90. Hun hadde heller ikke ingen suksess i EM, der hun røk ut tidlig, men fordi hun gjorde det så bra i VM i Beijing i fjor, der hun manglet fem hundredeler på å nå finalen på 100 meter hekk, fikk hun tillit. Det løpet gikk på omtrent samme tid som OL.

Gøy

– Det er klart det er gøy å være med i OL, men fallhøyden blir ekstra stor, det må jeg innrømme, sier Pedersen. Hun legger til at hun forsøker å fortelle seg selv at det bare er snakk om en vanlig konkurranse.

– Hva kan du forvente her?

– Det kan jeg svare deg på om to dager. Da får vi vite hvordan det går, sier en litt defensiv Pedersen, som ikke har fått det til å klaffe i år. Hun opplevde noe av det samme i fjor, men fikk full uttelling og vel så det mot slutten av sesongen, med kongepokal i NM og niendeplass i VM som høydepunkter.

Det er ikke til å komme fra at hun håper på en tilsvarende utvikling i år.

– Nå er jeg innstilt på å ha det gøy, når det kommer i gang her. Jeg har egentlig gitt litt blaffen, forklarer hun til NTB.

Aggressiv og smilende

Isabelle Pedersen er forsiktig med å snakke for mye om forventninger et par dager før hun skal i aksjon i første runde på 100 meter hekk på olympiastadion.

– Dersom jeg smiler etter at jeg er i mål, da har jeg gjort det bra, sier hun med, ja nett, et smil. Hun er på ingen måte like offensiv som vi har sett henne tidligere.

– Jeg må være aggressiv og tørre å gå for det, forteller hun. Samtidig røper hun at rytmen over hekkene var mye bedre på de siste treningene enn den har vært tidligere i år.

– Jeg føler at jeg har litt mer fart i kroppen nå, og det har gitt meg en annen trygghet enn jeg har hatt tidligere i år, sier Isabelle Pedersen til NTB.