På FRI flukt

Bytter klubb: Eirik Dolve (20) er et stavhopp-talent av de sjeldne. Derfor blar Fana IL opp for å sikre seg underskriften til lysluggen fra Nesttun. IL FRI har nå mistet en av sine aller største profiler, og en mann som satser mot OL i Rio de Janeiro i 2016. – Jeg er født, oppvokst og bor på Nesttun. Jeg hører egentlig til Fana sånn sett, mener Dolve. BA klarte ikke å få kontakt med rette personer i IL FRI om avgangen tirsdag kveld.

Bytter klubb: Eirik Dolve (20) er et stavhopp-talent av de sjeldne. Derfor blar Fana IL opp for å sikre seg underskriften til lysluggen fra Nesttun. IL FRI har nå mistet en av sine aller største profiler, og en mann som satser mot OL i Rio de Janeiro i 2016. – Jeg er født, oppvokst og bor på Nesttun. Jeg hører egentlig til Fana sånn sett, mener Dolve. BA klarte ikke å få kontakt med rette personer i IL FRI om avgangen tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Stavhopperen Eirik Dolve (20) forlater IL FRI etter ni år. Stortalentet vender hjem.

DEL

Nesttun-gutten har vokst seg stor i Arna-klubben IL FRI. Så stor at Fana IL ønsket ham hjem: De bladde opp for å sikre seg underskriften hans, og mandag kveld fikk de pennen ned på papiret.

Det er en rekke årsaker til klubbyttet for mannen med gull i U20-EM på samvittigheten.

Følger etter

Dolve selv lister opp fire hovedgrunner til overgangen: Reisetiden blir forkortet, treneren Bjørn Åge Herdlevær har selv dratt fra FRI til Fana, han vil komme nærmere på et større miljø – og betingelse fra Fana var gode.

– Jeg er født, oppvokst og bor på Nesttun. Jeg hører egentlig til Fana sånn sett, og trener her hver eneste dag. Nå får jeg tettere oppfølging, og har styret rundt meg hele tiden. Det har vært litt avstandsforhold med FRI, siden de holder til i Arna. Nå har Fana hentet inn både treneren og treningskameratene mine, blant annet Katrine (Hårklau), så da følger jeg etter, forklarer Dolve.

Gode betingelser

Dolve har vært under kontrakt med arnabuene siden han var 15 år gammel. Nå får han bedre betingelser enn noen gang.

– Det var litt frem og tilbake etter at jeg fikk tilbudet fra Fana. Jeg har snakket med FRI, og fått et forslag, sier Dolve om prosessen som til slutt førte ham til Fana idrettsanlegg.

Der får han stipend og utstyr- og reiseutgifter dekket.

– Det er snakk om ganske mye penger til slutt. Jeg er på reise halve året. Men nå har jeg blitt bedre og bedre, så det er naturlig at kontraktene blir bedre. Jeg har et mål om å slå hardt gjennom i år, men jeg er fortsatt ung og tenker langsiktig, sier Dolve til BA.

Satser mot OL

Dolve slo gjennom for alvor for to år siden da han tok gullet i U20-EM, men fikk med seg en opptur også i år: 20-åringen satt ny personlig rekord med et stavhopp på 5,50 i Göteborg i sommer. Det er også norsk U23-rekord. Han gikk deretter for medalje i U23-EM i Tallinn, men endte på en bitter 4. plass.

– Jeg hadde veldig store forhåpninger der og da. Problemet var at jeg gikk på for store staver, så jeg fikk ikke nok gjennomslag. Jeg hadde høyden tidlig. Jeg var over 5,50 før listen, det er jeg sikker på, men jeg nådde ikke frem, forteller han om mesterskapet han uansett har gode sjanser til å revansjere seg i senere.

Nå lader Dolve opp til innesesongen med Fana IL. Rekorden hans der er 5,45 – men den kommer til å ryke.

– Progresjonen har vært god siden den gang. Jeg får gode bekreftelser på trening, og det er god motivasjon.

Han satser for fullt mot OL i Rio de Janeiro til neste år.

FRI: – Nedtur

Christer Sælen i IL FRI skulle gjerne beholdt Dolve, men mener det ikke lot seg gjøre å matche Fanas tilbud.

– Vi har noen premisser som er satt i klubben, og som vi må følge. Vi har derfor ikke anledningen til å være på samme nivå som Fana, forklarer han.

– Hvordan er det å miste Dolve?

– Det er klart det er en nedtur. Han har vært her i mange år og gjort det veldig bra. Han har representert klubben på en fin måte, melder Sælen.

Artikkeltags