Hjørnevik til finale

Martine Hjørnevik har tatt seg til finalen på 100 meter hekk under U20-EM i friidrett. Her fra Trond Mohn Games tidligere i år.

Martine Hjørnevik har tatt seg til finalen på 100 meter hekk under U20-EM i friidrett. Her fra Trond Mohn Games tidligere i år. Foto:

Martine Hjørnevik (18) slår følge med Pål Haugen Lillefosse til finale i U20-EM i friidrett. Filip Bøe fra Fana er klar for semifinale.

DEL

Martine Hjørnevik fra Norna-Salhus løp seg inn til finale på 100 meter hekk i U20-EM i friidrett fredag formiddag. I sterk motvind klarte hun å senke sin egen personlige rekord med tre hundredeler og ble nummer tre i sitt heat med tiden 13.64.

– Det var egentlig et litt rotete løp, og jeg traff flere av hekkene. Men jeg hadde en grei start og det er bra. I tillegg kjentes kroppen bra ut, sa 18-åringen til friidrett.no etterpå.

Lørdag skal hun i aksjon i finalen. Allerede torsdag ble det klart at Fana-utøver Pål Haugen Lillefosse også skal kjempe om medalje i finalen på lørdag.

Filip Bøe til semifinale

Også Filip Bøe fra Fana tok seg videre i mesterskapet fredag. Fana-løperen hadde full kontroll på avansement på 200 meter og tok seg dermed til semifinale.

– Det kjennes bra ut og nå må jeg bare treffe i starten i semifinalen, da tror jeg at det kan gå fort. Målet er pers og finaleplass, det er derfor jeg er her, sa en offensiv bergenser til friidrett.no.

Saken fortsetter under bildet

Filip Bøe skal løpe semifinale på 200 meter i U20-EM.

Filip Bøe skal løpe semifinale på 200 meter i U20-EM. Foto:

– Det er utrolig gøy å være med i EM, jeg har vært mye skadet de siste årene og mistet store mesterskap, så det er gøy å være tilbake med guttene, la han til.

Like heldig var ikke Gneist-løper Andreas Haara Bakketun. Bergenseren ble slått ut i forsøket på 400 meter hekk etter at han kom sist ut på oppløpet og endte som nummer syv i sitt heat.

Artikkeltags