Lillefosse til finalen i U20-EM

Pål Haugen Lillefosse er blant favorittene i lørdagens stav-finale i U20-EM i Borås. Foto: NTB Scanpix

Pål Haugen Lillefosse er blant favorittene i lørdagens stav-finale i U20-EM i Borås. Foto: NTB Scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

Pål Haugen Lillesfosse (18) fra Fana gikk greit til finale i stavsprang i U20-EM i Borås torsdag, mens Håkon Eik Litland fra Laksevåg ble utslått i slegge.

DEL

Lillefosse er blant gullfavorittene i stavsprang i Borås, og var en av elleve som gikk over 5,10. Det gjorde også Simen Guttormsen, og dermed har Norge to stavhoppere i finalen lørdag.

– Kvalifisering er stressende, og folk fikk føle på det. Men jeg synes vi fikset det. Kroppen føltes bra, og dette virker som et sted jeg kan trives, sier Lillefosse til BA.

Fransk favoritt utslått

Franske Ethan Cormont, som hoppet hele 5,62 innendørs i vinter, røk overraskende ut av kvaliken. Dermed går Lillefosse, som vant U18-EM i fjor, inn i finalen med best pers, 5,57, også det hoppet innendørs i vinter. Han tror den persen kan ryke i finalen i Sverige.

Følelsen i dag var bra, så jeg håper på en lik følelse i finalen, da tror jeg det kan gå bra! Om jeg føler meg like bra der, tror jeg ikke en pers er umulig – og det er målet. Har også lyst å fight helt oppe i toppen, men er mange gode hoppere så vi får se hva som hender, sier 18-åringen, som toppet BAs talentliste for 2018.

– Dritfett å være med i EM

I slegge endte Laksevåg-kaster Håkon Eik Litland på 19.-plass med 66,88, knappe tre meter bak finaleplass, og 30 cm bak pers.

– Det var helt greit, det var ganske varmt ute og det passer ikke meg veldig bra. Det å være 30 centimeter bak pers er et OK resultat, men jeg vet at jeg kan kaste mye lengre og da er det litt bittert. Jeg følte at andrekastet egentlig var det beste, så det var synd at det gikk i nettet. Det var det tekniske som ikke helt var topp i dag, sier Litland til friidrett.no.

– Det er dritfett å være med i EM, jeg gleder meg allerede til andre mesterskap de neste årene. Dette er kjempegod erfaring og jeg har fått mye motivasjon til å slå de andre karene her neste år, sier Litland.

Artikkeltags