Pedersen med monsterløp

Isabelle Pedersen var bare to hundredeler bak den norske rekorden på 110 meter hekk.

Isabelle Pedersen var bare to hundredeler bak den norske rekorden på 110 meter hekk. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Uten missen over den siste hekken ville Isabelle Pedersen (25) satt ny norsk rekord på 100 meter hekk under torsdagens Diamond League-stevne på Bislett.

DEL

Selv med missen ble det 12,75 og personlig rekord, kun ett fattig hundredel bak Christina Vukicevics norske rekord satt i 2009.

Etter en pangstart der hun la alle bak seg, så ledet jenta fra Bergen i nesten 90 av de hundre meterne i godværet i Norges hovedstad.

Rett etterpå var Isabelle skuffet. Litt etter litt kom den velkjente optimismen tilbake.

25-åringen overrasket alle med kanonstarten.

– Jeg visste at hun tyske er veldig god i starten, så var det litt sånn: Hvor ble du av liksom? OK, greit. Det var slik treneren sa på forhånd da jeg spurte på om hva jeg skulle fokusere på. Så lenge du gjør utfører det du skal, så blir du fornøyd med tiden din. Og det var helt riktig. Det var kjempebra til hekk nummer ni, og så ble det litt for tett inn mot den siste. Den siste passeringen var slett ikke godkjent.

Ny sjanse

Isabelle Pedersen har senket sin egen personlige rekord tre ganger allerede denne sesongen. Det blir en ny sjanse i finske Vasa om én uke.

– Når jeg løper et 12,75-løp med dette, så blir dette veldig spennende i europacupen om én uke.

– Hva tenker du da du lå der på bakken og skjønte at du var ett hundredel bak norgesrekorden?

– Du har et øyeblikk der du skjønner at du er ett hundredel bak. Det er ingen ting for et vanlig menneske. Det er så lite at det bare er ”æsj”. Da var det litt kjipt og trist, men så går det over. Hvis dette er tiden med et slik løp, så tenker du hva kan bli det neste. Jeg er ikke 100 prosent fornøyd ennå, og det er litt godt å vite.

Energi

Pedersen var høyt oppe og full av energi etter løpet. Det var mange som ville ha en bit av henne. Det tok 40 minutter før hun var klar for å snakke med den skrivende pressen.

– Jeg synes at det er kjempegøy, for du må ta med det positive. Jeg vet at om jeg klarer å holde rytmen hele veien, så kan dette gå fortere. Du blir glad for at du vet at det er mer som kommer.

Spøkelse

– Det er ikke slik at den norske rekorden til Vukicevic er blitt et spøkelse for deg?

– Nei, det er det ikke. Det er ikke noe jeg fokuserer på. Jeg fokuserer på at jeg skal ut og løpe. I dag var jeg overrasket over at jeg var så mye foran. Det kan også godt være grunnen til at jeg ikke klarte den siste hekken. Men det er bedre å gjøre det her enn under en semifinale eller finale i et EM eller VM, sa Pedersen.

Artikkeltags