– Det skal gå, sier en innbitt Sven Martin Skagestad. Han er kommet i den situasjonen ingen friidrettsutøvere vil være i: Man jakter et overkommelig krav, men fristen nærmer seg. Det blir stress.

Men nå er ikke kjempen fra Godvik kjent for å la seg stresse. Det er heller ingen tegn til panikk i stemmen når han forklarer BA hvorfor han bare har kastet 61,27 i år. Vi snakker tross alt om en kar med personlig rekord på 65,20.

– Dette er det første året der jeg ikke har et ungdomsmesterskap å forholde meg til. Og det er «kun» EM i år, så derfor har planen hele veien vært at det skulle trenes tungt i år, sier fjorårets U23-europamester.

Skal ikke «jukse»

– Likevel; EM har jo vært et soleklart mål for sesongen. Men vi har bare planlagt én skikkelig formtopp, og frem til nå har sesongen handlet veldig mye om heftig trening. De siste ukene har det for eksempel vært mye tung løfting, men nå skal jeg slippe opp. Og da skal det kravet tas, smiler han.

Men Norna-Salhus-karen kommer ikke til å reise til de beste kast-arenaene.

– Nei, det er ingen vits i å oppsøke knallforhold og kaste langt, for så å reise til EM uten egentlig å ha lange kast i kroppen. Da kan en like godt holde seg hjemme, mener han.

Krav bør tas vindstille

– Vår plan (sammen med trener Einar Kristian Tveitå) er at jeg skal kunne kaste rundt kravet på 63,50 på en vindstille dag. Da har du noe i EM å gjøre, sier Skagestad, som planlegger å kaste flere stevner allerede neste uke. Siste frist for å ta kravet er 29. juli.

– Jeg jager ikke knallforhold, men jeg blir jo sur hvis jeg skal drive og kaste 62 meter i regn og medvind, ler han.