Gå til sidens hovedinnhold

Talentet legger om på hele teknikken

NM i friidrett fra fredag til søndag

Artikkelen er over 3 år gammel

Beatrice Llano bruker 2018 til å lære seg en helt ny kasteteknikk.

20-åringen fra Laksevåg har allerede rukket å bli veldig merittert, med blant annet tre NM-gull, bronse fra U23-EM og gull fra U20-VM. I 2015 vant hun BAs kåring av fylkets største idrettstalenter.

Men de siste årene mener hun utviklingen har stagnert, til tross for at fysikken er blitt bedre. I januar begynte hun på en ny skole i Arizona i USA, og hennes nye trener var klokkeklar på at teknikken måtte legges helt om dersom hun skal få ut hele sitt potensial.

– Min nye trener sa at alt var feil. Hvis jeg vil hive over 70 meter må jeg endre på teknikken nå. Jeg har alltid visst at teknikken er svakheten min, men jeg har ikke vært i en situasjon der jeg kan jobbe med det, sier Llano, som mener det ikke var mer å få ut av hennes gamle teknikk.

Denne sesongen har hun ikke noen store mål, og det passet derfor bra å bruke året på å legge om teknikken.

– Jeg sliter veldig

Den nye teknikken går blant annet ut på å svinge sleggen lengre vekk fra kroppen, rytmen er annerledes og hun skal ikke «dra» så mye i sleggen.

– Jeg sliter veldig. Jeg har jo kastet med en annen teknikk i mange år. Det går mye på vaner, og jeg får det ikke helt til ennå. Jeg er midt mellom to teknikker. Men det er noen kast jeg får det til, og da går det opp mot pers (67,86 meter). Når det går såpass langt uten at jeg får det helt til, så tenk hvordan det blir når jeg får det til.

– Det blir jo å gå ett steg tilbake for å gå to steg frem om ett år eller to – hva gjør det med motivasjonen?

– Det er veldig kjipt og frustrerende. Men det er greit, for det har vært veldig frustrerende de siste tre årene, når jeg har lagt ned trening dag inn og dag ut uten å få resultater. Nå ser jeg lys, for jeg vet hva jeg må endre på. Det er mer positivt enn negativt, sier Llano, som mener det er «et prosjekt over flere år» å lære seg den nye kasteteknikken.

Kaster for nytt NM-gull

Fra fredag til søndag arrangeres NM i friidrett i Byrkjelo. Llano har som mål å vinne sitt fjerde NM-gull på rad.

– Det er noen syke rekorder med antall gull på rad, og i fremtiden er det målet, men da må jeg prestere hvert år.

– Jeg prøver ikke å toppe formen, men jobber bare med teknikken i år, sier hun.

Llano skal ikke delta på Trond Mohn Games, som arrangeres på Fana Stadion førstkommende onsdag. BA sender direkte fra stevnet!