Ludvigsen hylles etter rekordløpet

Stoltze-prinsen Thorbjørn Ludvigsen

Stoltze-prinsen Thorbjørn Ludvigsen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Thorbjørn Ludvigsen hylles av både konkurrenter og arrangør etter lørdagens rekordløp på 7,58.

DEL

– Det er helt utrolig. Alle som har et forhold til Stoltzen vet hvor fort 7,58 er. Det er helt, helt utrolig. Altså, det er bare å bøye seg i hatten, som har blitt nevnt før, sier langrennsløper Sjur Røthe om den nye rekordtiden opp Stoltzekleiven.

Løpsglade Bjørn Tore Taranger hadde i kjent stil vært ute på en intervalløkt før han deltok på Stoltzekleiven Opp. Taranger og Ludvigsen trener en del sammen, og Taranger var full av lovord om treningskameratens prestasjon på lørdag.

LES OGSÅ: Her setter han ny rekord i Stoltzen

– Det er bare å si «insane»! Og man bøyer seg i hatten, som har blitt et kjent ordtak. Det er helt rått. Den tiden blir det ingen som tar, sier Taranger.

– Du tror aldri den blir tatt?

– Da tar han den selv i så fall. Du ser andremann er 16 sekunder bak, og de sekundene er ganske tøffe å spise inn altså, sier Taranger, som selv løp opp på tiden 11,00.

Milepæl

Også arrangørene var glade og imponerte etter at åtteminutters-grensen for første gang ble brutt opp Stoltzekleiven. Det kan trygt kalles en milepæl for arrangementet.

– Det er imponerende. Han er faktisk en av verdens beste motbakkeløpere, så prestasjonen er ganske stor. Men Thorbjørn trener mye, så det har ikke kommet gratis, sier Haakon Svendal, som er en av få som har vært med å arrangere løpet samtlige 37 år.

Løpsleder Owen Westergård spådde på forhånd at vi kunne få se tider på syvtallet i helgen.

– Det er helt fantastisk. Det er litt uvirkelig og sprøtt å endelig få denne rekorden. Rekorden på 8,13 sto jo i fryktelig mange år. Men så klarte Thorbjørn 8,06, og 7,58 i dag. Men jeg hadde tro på det. Thorbjørn hadde hisset seg opp og trent skikkelig for å ta tilbake tronen, sier Westergård.

Løpslederen deler ikke Taranger sitt syn på at ingen vil ta den nye rekorden. Westergård tror det i fremtiden kan komme løp helt ned mot 7,30.

Her er beviset!

– Jeg tror tidene bare vil fortsette nedover. Løperne blir bedre og bedre, og det kommer nye til. Kanskje kommer det en ny som trener enda mer og blir enda tøffere i motbakke, og da har du plutselig enda bedre tider, sier Westergård.

- Alt stemte

Hovedpersonen selv hadde problemer med å forklare hvordan det er mulig å løpe opp på 7 minutter og 58 sekunder.

– Jeg vet ikke. Det gikk veien i dag. Alt stemte. Men det var jævlig, sa en tydelig sliten Ludvigsen til BA like etter målgang på rekordløpet.

Ludvigsen har vunnet løpet hvert år siden 2010, med unntak av i fjor da han måtte se seg slått av Stian Hovind-Angermund. Ludvigsen var som forventet mye sterkere i år - og etter løpet sa han at det ga litt ekstra motivasjon da han ble slått i fjor.

– Ja, selvfølgelig. Du ønsker å komme tilbake og bare dure på, og i dag gikk det veien, smiler Ludvigsen.

Like stort som EM-sølv

Dameklassen ble vunnet av forhåndsfavoritten Eli Anne Dvergsdal med tiden 9,53. Hun hadde over minuttet ned til nummer to.

– Det er helt vanvittig. Det kan måle seg med EM-sølv. Det er like stort, strålte Dvergsdal etter seieren.

Damenes rekord er på 9,35, men løpsleder Westergård tror det er mer å hente på damesiden. Dvergsdal tror ny rekord kan være innen rekkevidde.

– En gang så kan den absolutt være det. Men det var ikke noe mål i år. Dette er første året jeg satser, så om noen år skal jeg ta den, sier Dvergsdal, som i vinter bestemte seg for å slutte med fotball for å satse på motbakkeløp.

Intervju med Dvergsdal:

Eli Anne Dvergsdal gikk til topps med tiden 9.53. Rekorden i dameklassen er på 9.35.

Faktabok

Topp 5 kvinner:

1: Eli Anne Dvergsdal. 09:53.

2: Anita Iversen Lilleskare. 10:57.

3: Miri Thrane Ødum. 11:07.

4: Christina Ellefsen Hopland. 11:08.

5: Gro Svendal. 11.13.

Topp 5 menn:

1: Thorbjørn Ludvigsen. 07:58.

2: Stian Angermund-Vik. 08:14.

3: Gustav Iden. 08:25.

4: Stian Aarvik. 08:27.

5: Casper Stornes. 08:34.

Artikkeltags