Stoltzen: Den vonde kjærligheten

De fleste av oss vet hva  Marcus Garberg føler på her. Men vi fortsetter å dyrke disse trappene. 6.100 er påmeldt denne helgen!

De fleste av oss vet hva Marcus Garberg føler på her. Men vi fortsetter å dyrke disse trappene. 6.100 er påmeldt denne helgen! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tiåringen tar seg fri fra skolen og slår storebror med to sekunder. Fotballtreneren benker seg selv i opprykkskampen. Og hvor gode er Konkurransetilsynet til å konkurrere? Velkommen til Stoltzen!

DEL

Ja, vi elsker Stoltzen:Vareggs klassiker ble åpnet med brask og bram fredag morgen.

For de fleste representerer Stoltzen-trappene en blytung treningstur og den endelige beskjeden på hvor god form man faktisk er i. Det er så lett målbart. Sekunder og minutter.

– Jeg kan titte på tidene mine opp Stoltzen, og peke på livsepoker. Da jeg fikk barn, da jeg ble syk, da fritiden kom tilbake. Det er ganske utrolig!

«Hvorfor? Hvorfor?!»

Morten Marthinussen (53) burde vite hva han snakker om. Han jobber på Folkehelseinstituttet. Og har løpt Stoltzekleiven Opp 27 ganger.

Er det noen som burde kunne svare på de store spørsmålene om kraftprøven bergenserne har trykket til sitt bryst, er det vel nettopp noen fra Folkehelseinstituttet?

Morten Marthinussen fra Folkehelseinstituttet - kan han gi noen svar på hvorfor vi elsker Stoltzen?

Morten Marthinussen fra Folkehelseinstituttet - kan han gi noen svar på hvorfor vi elsker Stoltzen? Foto:

– Hver gang jeg står i bunn, stiller jeg spørsmålet alle står og stiller seg selv: «Hvorfor?». Vel ... Det er jo godt å komme ut av komfortsonen. Vi har en helt streit hverdag. Stoltzen bryter med det, tror Marthinussen.

– Stoltzen er viktig for folkehelsen!

Og selvsagt handler det litt om å kunne skryte etterpå. Pluss selve konkurransen. Fredag er den store «bedriftsdagen». Banker, advokatfirmaer, marinforetak, offentlig ansatte, eiendomsmeglere, ingeniører ... Det krydde av dem. Bedrifter bruker det spesielt for å bedre arbeidsmiljøet og helsen. Konkurransen er ofte stor. Det burde Konkurransetilsynet vite noe om, eller?

Konkurransetilsynet var med!

Konkurransetilsynet var med! Foto:

– Vi er glad i hard konkurranse! Men hos oss er det de gamle som vinner, sier Fredrik Skeie (29), og rister på hodet – slått, som vanlig, av fungerende konkurransedirektør Magnus Gabrielsen (60). Sjefens tid: 12.07.

– Mobbet for livet

BA møter så en smørblid tiåring med broren på 15 år. Man trenger ikke rakettforskning her ...

– 12.57. Det er ikke så verst. Jeg satset skikkelig. Han knuste meg, sier Keyvan, og nikker mot lillebror Fabian – som vant med to usle sekunder. 12.55.

– Jeg kommer til å bli mobbet for resten av livet mitt.

– Det begynner i dag, gliser Fabian.

Lillebror Fabian Blomvågnes (10) slo storebror Keyvan (15) med to sekunder.

Lillebror Fabian Blomvågnes (10) slo storebror Keyvan (15) med to sekunder. Foto:

– Hvorfor løper dere?

– Vi ble tvunget. Nei, da! Vi fikk fri fra skolen. Det er greit, humrer Keyvan.

– Det er gyldig fraværsgrunn, synes mamma Rebekka Blomvågnes.

Hun er lærer, så vi tar henne på ordet.

– Det er aldri for sent

Opprykkshåpet finner man imidlertid ikke her. Bergen Nord-trener Mathias Macody Lund (29) vil opp i 3. divisjon. Den spillende treneren hadde kamp fredag kveld ...

Brødreduell! Mathias, Scott og Carl Eilert Macody Lund.

Brødreduell! Mathias, Scott og Carl Eilert Macody Lund. Foto:

– Jeg benker meg selv til den, avslører Macody Lund, som konkurrer mot tre brødre: Øyvind (27), Carl Eilert (32) og Scott (24) – de to sistnevnte er også speakere.

Avslutningsvis tar vi med ordene fra Folkehelseinstituttets Marthinussen:

– Jeg er 56 år, og jakter fortsatt min personlig rekord. Det er aldri for sent. I hvert fall ikke i Stoltzen!

Artikkeltags