Monika har endelig vært frisk en hel vinter

Bærum  20190210.
Monika Elisabeth Benserud fra IL Gneist under trestegkonkurransen i Nordenkampen i innendørs friidrett i Bærum Idrettspark søndag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bærum 20190210. Monika Elisabeth Benserud fra IL Gneist under trestegkonkurransen i Nordenkampen i innendørs friidrett i Bærum Idrettspark søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

– Jeg skulle gjerne hatt et treningsstevne for å «få ut» de dårlige hoppene, men nå får jeg bare hoppe i det, ler Monika Benserud (22).

DEL

Etter den nordiske landskampen i februar kunne BA fortelle gladhistorien om Gneists Monika Benserud, som etter en risikofylt operasjon i 2017 har fått karrieren på rett spor og perset solid med 13,25.

Det var innendørs, der tresteghopperen fikk en ny opptur med flere hopp over 13 meter i et stevne i Danmark en uke senere. Kjekt for en som har slitt med tretthetsbrudd i ankelen i seks år!

Det var også grunnen til operasjonen hun tok i 2017, som kunne ha endt karrieren. Hun fikk 40 prosent sjanse av kirurgen til å kunne hoppe videre.

Ikke alene om debut

Benserud slo de dårlige oddsene. Etter comebacket i NM 2018 har pilene bare pekt oppover, og i den nordiske landskampen i februar ble det altså solid pers.

– Men utendørs har jeg ikke hoppet lengre enn 12,85, sier 22-åringen, som sesongdebuterer utendørs i BA-sendte Trond Mohn Games på onsdag.

– Jeg skulle gjerne hatt et treningsstevne for å «få ut» de dårlige hoppene, men nå får jeg bare hoppe i det! Og etter hva jeg forstår, er det flere i startfeltet som har dette som debuten utendørs, forklarer Gneist-hopperen, som melder om god trening og en generelt skadefri vinter.

Tror mer på EM enn VM

Mens Norna-Salhus' Oda Utsi Onstad har en pers på 13,67 og et mål om VM-kravet på 14,20, er Benserud fornøyd om hun kan nærme seg byens i øyeblikket beste tresteghopper.

– Ja, hvis jeg kan gi Oda og de andre kamp onsdag ville jeg blitt glad. Det er som sagt alltid spennende med det første stevnet utendørs, da har man jo ikke konkurrert på noen måneder, påpeker hun.

– VM-kravet på 14,20 er nok i drøyeste laget. For meg er det mer realistisk å tenke mot EM i Paris neste år.

– Men jeg har en kjempeopptur bare ved å få være skadefri og perse, så får heller mesterskapene komme når de kommer, sier hun.

BA sender altså Trond Mohn Games onsdag, der sesongdebuten til brødrene Ingebrigtsen er det største trekkplasteret.

Isabelle Pedersen løper 100 meter hekk, Sigrid Borge kaster spyd og Ezinne Okparaebo løper 100 meter flatt. For å nevne noen andre høydepunkt.

Artikkeltags