Tror på full stadion

Henrik Ingebrigtsen og brødrene var på Trond Mohn Games i fjor. Han kommer tilbake for sesongdebut i onsdagens stevne.

Henrik Ingebrigtsen og brødrene var på Trond Mohn Games i fjor. Han kommer tilbake for sesongdebut i onsdagens stevne. Foto:

Trond Mohn gleder seg like mye til de lokale duellene som til Ingebrigtsen-brødrenes sesongdebut onsdag kveld!

DEL

Trond Mohn sto og kikket utover Byfjorden fra dekket på KNM Maud da han snakket med BA på telefon tirsdag. Været var aldeles utmerket da han var med på krigsskipets dåp, mens meldingene for onsdag inkluderer regn.

– Regnet skal komme på morgenen, på kvelden skal det bli mye bedre! Det er bare å komme seg til Fana. Jeg tror det blir smekk fullt, sier en entusiastisk Mohn før andre utgave av stevnet i hans navn.

Som du, for ordens skyld, kan se på BA.no onsdag klokken 1735 om du ikke skulle begi deg mot Fana!

Støtte til Norna-Salhus

Det var Norna-Salhus' mangeårige leder Kjell Magne Ebbesvik som i fjor dro i gang et stevne for Mohn, som gave til hans 75-årsdag.

For Mohn har ikke bare bygget mange kunstgressbaner og idrettshaller i Bergen, han har også støttet Norna-Salhus og andre friidrettsklubber.

Når det nå blir enda et Trond Mohn Games, ser han like mye frem til de lokale duellene som til Ingebrigtsen-brødrenes sesongdebut.

– Jeg gleder meg enormt over den oppblomstringen vi har sett i mange bergenske friidrettsklubber de siste årene. Det har blitt jobbet meget godt både i Fana, Gneist, Norna og mange andre plasser, sier milliardæren.

Trond Mohn var selv en sterk sprinter i sin ungdom. Og selv om han fremhever sin forkjærlighet for lokalt talent og idrettsarbeid, er han selvsagt også begeistret over våre internasjonale helter.

De to eldste løperfantomene med etternavn Ingebrigtsen (Henrik og Filip) har lagt sine utendørsdebuter i 2019 til Fana Stadion onsdag kveld.

Egentlig skulle fantomet Jakob (18) også stille, men i en pressemelding sendt ut tirsdag kveld offentliggjorde pappa og supertrener Gjert Ingebrigtsen at Jakob har pådratt seg et virus. Hans sesongstart er utsatt på «ubestemt tid».

– Det er virkelig oppsiktsvekkende at Norge har tre blad Ingebrigtsen pluss Karsten Warholm helt i verdenstoppen i friidrett. Vi snakker tross alt om en verdensomspennende idrett med knallhard konkurranse, påpeker Mohn.

Vellykket USA-opphold

Ingebrigtsen-brødrene kom nylig hjem fra et fire ukers treningsopphold i Flagstaff, Arizona. De beskriver denne vinterens høydeleir – som alltid skjer i Flagstaff – som den mest vellykkede noensinne. Noe av grunnen var at de ikke tok avbrekk for å konkurrere i California 2. mai, som pleier å være brødrenes sesongdebut.

– Nå skal de vel løpe på Bislett, men generelt er det jo ikke så ofte disse tre karene løper i Norge. Så det er veldig bra at de velger å vise seg frem her i Bergen. Jeg husker i fjor, da løp Henrik Ingebrigtsen æresrunde og tok seg veldig god tid med fansen etter 3000-meteren. De er flotte ambassadører for friidretten, mener Trond Mohn.

Slik var fjorårets stevne:

  PS: Mohn er nestleder i styret i Bergensavisen.

  Noen utvalgte høydepunkt fra onsdagens Trond Mohn Games:

  • Kl. 1740: 3000 meter kappgang menn med Håvard Haukenes.
  • 1800: Stav menn med Pål Haugen Lillefosse og Eirik Dolve.
  • 1830: 100 meter kvinner med Ezinne Okparaebo.
  • 1840: 100 meter hekk kvinner med Isabelle Pedersen.
  • 1910: Spyd kvinner med Sigrid Borge.
  • 1950: 3000 meter menn med Henrik og Filip Ingebrigtsen.
  • Henrik Ingebrigtsen er også påmeldt på 1500 meter, men det er usikkerhet rundt en betennelse i hoften.

  Artikkeltags