Fem til U18-EM

Erlend Bolstad Raa (16) er en av fem fra Hordaland som skal til U18-EM. Der skal han ikke delta i høyde, men tresteg. FOTO: Privat

Erlend Bolstad Raa (16) er en av fem fra Hordaland som skal til U18-EM. Der skal han ikke delta i høyde, men tresteg. FOTO: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidenes første U18-EM starter torsdag. Fem håpefulle fra Hordaland er tatt ut.

DEL

– Det er et bra tall, synes jeg. Og i EM for senior hadde vi flere enn noen gang. Det viser at utøverne våre gjør det bra, sier Jan-Arle Sletten, daglig leder i friidrettskretsen i Hordaland.

LES OGSÅ: Byens håp i U20-VM

I alt er det 28 lovende 16- og 17-åringer fra Norge som har reist sørøstover for å forsvare landet ære i friidretts-EM for U18. Mesterskapet arrangeres i Tbilisi, Georgias hovedstad fra torsdag og frem til søndag.

– Enorm utvikling

På jentesiden er det Bergen Turns Live Haugstad Hilton (16) og June Sæbøe Tveit (17) fra Norna-Salhus som skal representere Hordaland i EM.

Sæbøe Tveit er 400-meterløper, mens Haugstad Hilton er sprinter.

LES OGSÅ: Tikjemper Roe falt på resultatlisten

– June har hatt en enorm utvikling, men jeg tipper at hun etter hvert kommer til å bli bedre på 800 meter. Når det gjelder Live er hun den nest beste sprinteren av de norske som reiser. På en god dag kan hun gå videre, sier Gisle Ellingsen. Han er sportssjef i Fana IL, men har ellers god kontroll på hva som rører seg i friidretten i Hordaland.

På guttesiden er det tre utøvere fra Hordaland. Den ene er Gjert Høie Sjursen (16) fra Gneist. Han er tatt ut til å løpe 110 meter hekk og stafett.

– Om han går videre i den individuelle konkurransen, er det veldig bra, mener Ellingsen om 2000-modellen.

Roser generasjonen

I tillegg til Sjursen, er det to gutter fra Gneists naboklubb, Fana, som er tatt ut.

Dette er trestegutøveren Erlend Bolstad Raa (16) og Filip Bøe som blir 16 i august. Bøe skal løpe 100 og 200 meter, tillegg til stafett.

LES OGSÅ: Pedersen ut av EM – oppløst i tårer

– Erlend kan nå finalen, det er han god nok til på en bra dag. Med Filip vil det være bra om han avanserer et hakk i en av konkurransene, mener Fanas sportssjef som understreker følgende:

– Våre gutter er ett år yngre enn mange av de andre i EM, så neste år har vi større forhåpninger. Da kan det hende vi får med flere også, sier Ellingsen.

Den tidligere høydehopperen roser ungdomsgenerasjonen som er på vei frem nå.

– At Norge har med 28 i dette mesterskapet er meget bra. Å få være med i et EM er helt klart en opplevelse og skal virke som en motivasjonsfaktor mot å bli senior, sier Ellingsen.

Artikkeltags