– Jeg er nettopp kommet i den alderen der jeg faktisk har en sjanse til å gjøre noe

Isabelle Pedersen håper hun er i form når det drar seg for henne  i friidretts-VM. Mesterskapet hennes starter fredag med kvalifisering og en eventuell semifinale på 100 meter hekk. Bergenseren har et mål om å ta seg helt finalen. Den løpes på lørdag kveld. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Isabelle Pedersen håper hun er i form når det drar seg for henne i friidretts-VM. Mesterskapet hennes starter fredag med kvalifisering og en eventuell semifinale på 100 meter hekk. Bergenseren har et mål om å ta seg helt finalen. Den løpes på lørdag kveld. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Isabelle Pedersen (25) mener at hun har nådd alderen der det er naturlig at hun tar seg til en finale på 100 meter hekk i et stort mesterskap.

DEL

LONDON: Bergenseren mener ikke at målet er hårete. 25-åringen mener heller det er en naturlig konsekvens av hvor hun befinner seg på karrierestigen.

Finaleplassen er viktig for henne.

– Jeg vil være fornøyd med en finale. Det er målet, og det bør gå igjennom. I Beijing-VM for to år siden var jeg fem hundredeler unna, og til tross for oppladningen var jeg bare seks hundredeler unna en finaleplass i Rio-OL i fjor også. Jeg ser det som et realistisk mål, og som et nødvendig mål for mine egne følelser for sport. Jeg føler også at det vil være et viktig steg. Hvis vi skal komme videre i friidretten og bygge denne sporten, så må vi få folk til å ta de ekstra stegene videre. Da sitter man med et mål om at det skal vi klare, sa Isabelle Pedersen da hun møtte pressen i London tirsdag formiddag.

Toppet

Da var det over det nesten tre døgn til hun skulle i aksjon. Først fredag formiddag er det kvalifisering på Olympiastadion i VM-byen.

Pedersen gjorde sine obligatoriske TV-intervjuer, mens den skrivende pressen ble gjort unna på et kvarters tid i en plenumsvariant.

Saken fortsetter under lenken

– Du har vært i toppform i mesterskap i de siste sesongene. Hvordan føler du at du ligger an i den løypen nå.

– Jeg føler meg trygg og at det kan bli veldig, veldig bra. Jeg har sagt det før, og det beroliger meg, og det er at jeg har hatt det slik siden jeg var veldig liten. Jeg har alltid vært i form når det har vært nødvendig og når det har vært mesterskap. Det har alltid vært viktig å prestere for meg i slike anledninger. For meg er det en av og på-bryter, og når det er mesterskap så er den på, sa hun på NTBs spørsmål.

Riktig alder

Isabelle Pedersen er barne- og ungdomsstjernen som herjet i junioralderen. Som senior har hun skyndet seg langsomt. 15. juni satte hun personlig rekord med 12,75 under Bislett Games i Oslo.

Saken fortsetter under lenken

Det var ett hundredel bak Christina Vukicevics norske rekord.

– Hvor viktig er det å prestere nå? Du er i ferd med å nå en alder der det kan gå?

– Ja, altså nå er 100 meter hekk en veldig tøff øvelse. Det er svært sjelden at du vinner når du er helt ung. Det vil være et unntak. På 400- og 800 meter kan du være 18 år og gjøre det bra, men det skjer ikke på 100 meter hekk for kvinner. Jeg er nettopp kommet i den alderen der jeg faktisk har en sjanse til å gjøre noe. I utgangspunktet er dette en unik sjanse til at jeg kan ta det neste steget og bli stabil på 12,80. Det ønsket jeg egentlig skulle skje først fra neste sesong, men nå er jeg der at jeg begynner å bli en finalist slik jeg var som junior, sa Pedersen.

ISABELLE PEDERSEN

Født: 27.01.1992.

Fra: Laksevåg i Bergen.

Bosted: Oslo.

Idrett: Friidrett, 100 meter hekkeløp.

Personlig rekord: 12,75.

Meritter: Gull på 100 meter hekk i ungdoms-VM i 2009, gull på 100 meter hekk i junior-VM 2010, gull på 100 meter i U23-EM 2012. Sølv på 100 meter hekk i junior EM i 2009 og 2011.

Aktuell: Starter sitt VM i friidrett fredag med forsøksheat klokken 11.45, en eventuell semifinale går fredag 20.05 og finalen på distansen er lørdag klokken 21.05.

Artikkeltags